Mikä tekee Suomeen saapuvasta Devin The Dudesta erikoisduden? Houstonilaisartistin iso fani Jodarok iskee tiskiin kaksi senttiään aiheesta

Devin The Dude keikkailee Suomessa kolmeen otteeseen ensi viikolla.

Stoner-räpin kummisedäksikin luonnehdittu Devin The Dude saapuu Suomeen ensi viikolla. Rennosta ja huolettomasta olemuksestaan tunnettu rap-artisti nähdään keikalla Tampereella, Oulussa ja Helsingissä.

Pro tip liputtomille: FUM.FI:n, 03Crew:n, Game Room Entertainmentin ja Tulvafestin yhteistyössä järjestämään skabaan on edelleen mahdollista osallistua täällä! Kilpailu päättyy perjantaina 24. marraskuuta.

Oulun keikalla Devin The Dudea lämmittelevät DJ Kridlokk ja Aivovuoto, jonka jäsen Jodarok on artistin pitkäaikainen fani. FUM.FI päätti ottaa koodia Joenzoon freestyle-ihmeeseen kartoittaakseen miksi Devin The Dude on kulttinimi myös Suomessa.

DJ Anonymous julkaisi aikoinaan Devin The Duden tuotannosta koostetun mixtapen, jonka introssa tunnustauduit houstonilaisartistin isoksi faniksi. Miten Devin The Duden kuuntelu ja fanittaminen on sinun kohdallasi alkanut?

En tarkkaan muista, luulisin, että Seyed Alin autossa koulumatkoilla. Muistan kyllä naureskelleeni vielä aiemmin Rap Pages -lehden The Dude -levymainokselle, kannessa Devin istuu pöntöllä lukemassa lehteä. Rap Pages oli täynnä south rap -mainoksia ja tää erosi niistä edukseen. Ekaa ja toista levyä oon kuunnellut tosi paljon.

Mikä tekee Devin The Dudesta niin erikoisduden?

Oon aina tykännyt enemmän hitaammista räppibiiseistä, jossa löytyy syvät bassolinjat ja melodiaa. Etelä-räppi on maistunut Outkastista ja UGK:sta asti. Devinillä on montaa jenkkiräppäriä rennompi ulosanti ja biisien sanat on jotenkin eletyn tuntuisia ja arkisia. Sillä on hyvä huumori ja jopa kyky nauraa itselleen. Jotain samaa kun Snoop, Too Short ja Afroman. Luit oikein, Afroman on kova, kansa ei tajuu! Dude osaa laulaa ja säveltää, monipuolinen tyyppi.

Mitkä julkaisut miehen katalogista ovat itsellesi tärkeimpiä ja miksi?

Juurikin levyt The Dude ja Just Tryin’ Ta Live, koska niiden kautta tutustuin koko jätkään. Niitä kuuntelin tasaisesti sen pari vuotta, kunnes tuli uutta levyä.

Pääset nyt lämmittelemään Devin The Dudea Ouluun. Oletko nähnyt häntä aiemmin livenä tai ollut jopa lämppärinä jollakin aiemmalla keikalla?

Näin ekan keikan Tavastialla 2008 ja toisella Virginissä 2009 olin muistaakseni Pahojen Viinien mukana lämppäämässä. Molemmat oli tosi kovia, lauluja myöten pärjäilee lavalla ihan keskenään. Tavastian jälkeen oli jatkot Kalliossa, kirjaimellisesti kallion sisällä, isossa bunkkerissa lähellä Sörkkaa. Devin seisoskeli narikassa ja jutteli sisään tulevien ihmisten kanssa. Virginissä Meiän musiikin toinen jäbä, luottotuottajani Lahti-Samppa miksasi sen keikan jännähiki tihkuen ja sai vieläpä kiitokset maestrolta itseltään. Loput Suomi-visiitit on mennyt ohi omien keikkojen takia.

Millaiset odotukset sinulla on keikan suhteen ja löytyykö itseltäsi mitään kysymyksiä Devinille jos kohtaatte backstagella?

Oulu tulee olee tulee! Huvittavaa kuvitella Aivovuoto, Kride ja Devin viihtymään 45 Specialin minibäkkärille, josta ei pääse keikkojen aikana pois kun lavan kautta. Ehkä sille on joku avarampi oma soppi, vaikka onkin parin kohtaamisen perusteella erittäin joviaali kaveri. Joka tapauksessa kysynen jotain ympäripyöreetä matkasta tai säästä.

Minkälaisia projekteja itselläsi on tällä hetkellä meneillään?

Yritän tappaa Jodarokin, en tiedä vielä miten se onnistuu. Jotain soolopuristusta ja uutta suuntaa siis työn alla ja Aivovuoto jatkaa nyt studiossa siinä säkenöivässä wellness-tilassa, joka Dötöxin myötä saavutettiin. Tohon päälle Freerap-improkeikat ja paljon kaikkia kuvahommia. Tällä hetkellä vaikea sanoa mikä valmistuu ja millon, I’m just tryin’ ta live!