Menettämisen pelko on läsnä F:n uudella kappaleella – mukana vierailee Hassan Maikal

Ira Aaltonen

F julkaisi uutta.

Vuoden musiikkivideosta Emma-palkittu F julkaisi tänään uuden singlen. Menetän sut -nimisellä kappaleella kuullaan myös aiemmin tänä vuonna Betonitarha-debyyttialbumin julkaissutta Hassan Maikalia. Yhteistyö Hassanin kanssa oli kytenyt F:n mielessä jo pidemmän aikaa:

”Olen aina ihaillut Hassanin musiikkia ja hänen karismaansa esiintyjänä. Olen jo pitkään toivonut, että pääsisimme tekemään yhdessä musiikkia ja tämän biisin kirjoitusvaiheessa asiat osuivat tosi ihanasti kohdalleen. Hassan lähti tosi lyhyellä varoitusajalla tähän mukaan ja oon lopputuloksesta tosi iloinen.”

Ihmissuhteen menettämisen pelosta kertova biisi on saanut inspiraatiota Sinkkuelämää-sarjasta, jonka huokuva 2000-luvun alun pop-kulttuuri tulee kuulumaan ja näkymään myös F:n seuraavalla pitkäsoitolla. Edellinen albumi, Mä oon vapaa, julkaistiin toukokuussa 2020.

”Päädyn aina joka kesä katsomaan Sinkkuelämää-sarjan kokonaan läpi. Yhdessä jaksossa eräs hahmoista (Charlotte) kokee et sillä on kaikki mitä se on aina halunnu (rakkautta) ja se alkaa pelkäämään että sen onni otetaan siltä pois. Totesin, että mulla on just nyt sama tilanne ja kirjoitin siitä tämän biisin. Kaikki on täydellisen hyvin, mutta pelottaa että jotain kamalaa on tulossa. Tämä biisi kertoo siitä, miten vaikea hyvään hetkeen on heittäytyä, uskoa ja luottaa tulevaan ja toiseen ihmiseen”, F kertoo.

Kuuntele uusi kappale alta.