The Megaphone Staten äänitorvi laajentaa ilmaisuaan uudella soolomateriaalillaan

Kai Kuusisto

Jesse Markin julkaisi tuplasinglen.

Hiphop-diggareiden keskuudessa The Megaphonen Staten toisena osapuolena tunnettu Ekow eli Jesse Markin on päättänyt hiljaiselonsa artistina. Nyt liberialaissyntyinen laulaja-lauluntekijä keskittyy sooloprojekteihinsa omalla nimellään harppoen samalla uuteen suuntaan sekä musiikillisesti että temaattisesti.

Helsinkiläisen VILD Musicin uusin artistikiinnitys ei ole jumiutunut vanhoihin kaavoihin. Kahdentoista vuoden ajan The Megaphone Staten MC:nä yksinomaan rap-ilmaisuun tukeutunut Markin laajentaa uusilla julkaisuillaan myös lauluun.

– Halusin lähestyä vakavia aiheita rehellisillä tulkinnoilla. Aiheita, jotka koskettavat minua päivittäin, kuten rakkaus, muukalaisviha, toivo, rahanhimo, veljeys tai yksinäisyys. Myös omien rajojen rikkominen on toiminut yhtenä kantavana voimana tässä projektissa, jota olen työstänyt melkein neljä vuotta. Rakastan musiikkia ja toivon että se kuuluu, Markin kertoo tiedotteessa.

Markinin ensimmäinen julkaisu uudella VILD Musicilla on tuplasingle, joka sisältää kappaleet Blood ja Will Shoot. Julkaisulla helsinkiläisartisti menee kohti indiepoppia sisältö edellä.

– Halusin Bloodilla tuoda ilmi faktan, että ihmisinä meillä on enemmän asioita jotka yhdistävät meitä kuin erottavat meitä. Halu olla osa jotain isompaa kokonaisuutta on meissä kaikissa. Musiikillisesti halusin myös viestiä, että kaikki ovat ilmaisultaan vapaita, kenenkään ei tarvitse jäädä mihinkään lokeroon. Pitää seurata omaa ääntä ja olla valmis uhrauksille. Will Shoot kertoo puolestaan voimattomuuden tunteesta maailman edessä, asia jonka kanssa olen taistellut pitkään. Voimattomuus turhauttaa, mutta Will Shootin myötä koen, että olen saanut nuo tunteet purettua sanoiksi. Riisuttu lähestymistapa aiheeseen tuntui ainoalta vaihtoehdolta kappaleelle, jossa tunteet tuodaan kosketusetäisyydelle, Markin kuvailee.