Mäkin, Kuben ja Julma H:n Takas on vanhaa kunnon lähiöräppiä

Popimpaan räppiin profiloitunut Mäkki haluaa muistuttaa niistä lähiöistä ja lähtökohdista, joista tulee. Takas on kumarrus sille maailmalle, jonka parissa Mäkki, Kube ja Julma H ovat kasvaneet.

Mäkki on tänään julkaissut musiikkivideon jo kesällä ilmestyneeseen Takas-biisiinsä. Kuben kanssa tehty kappale sai videon myötä vahvistuksen vielä Julma H:sta. Mäkki tunnetaan laajemmalti popimmasta materiaalistaan, mutta tällä raidalla hän kolkuttelee vanhaa kotioveaan.

– Oon kuitenkin Tallinnan lähiöissä ja Vantaan Hakunilassa kasvanut. Biisin myötä on ajatus mennä takaisin kotiin. Halusimme muistuttaa myös uudempia fanejamme siitä, mistä kaikki on lähtenyt ja mistä me tullaan. Siksi videokin on kuvattu mun ja Kuben vanhoilla kulmilla Heporinteessä, Mäkki kertoo.

Julma H ei ole mukana Takas:n Spotifysta löytyvällä versiolla. Biisin julkaisemisen jälkeen Mäkki törmäsi Julma H:hon Blockfesteillä, ja heräsi ajatus, että tämä tulisi heittämään version biisille siinä kohtaa, kun musiikkivideo kuvattaisiin.

– Henkka on liikkunut pitkään siellä samassa henkimaailmassa, missä mä ja Kubekin. Toivottiin hänen palaavan sinne Al-Qaidan ja Oulun aikoihin ja ehkä avaavan hieman niitä juttuja, mitkä on jo ehkä jääneet taakse.

Jatkossa Mäkki tulee luultavasti hyppelemään old schoolimman ja haippiräpin välillä – mikään uusi linjanveto ei siis ole kyseessä:

– Tää on sitä soundia, mitä me ollaan aina tehty ja minkä parissa me ollaan kasvettu. Haluan uusien fanien ymmärtävän, miten kauan me on tehty tätä hommaa. Juuret on ja pysyy, ne tulevat kyllä olemaan läsnä jatkossakin. Teen kuitenkin mitä sydän ja pää sanoo, eli tulen varmasti tekemään monenlaista musiikkia.