Mahku sulattaa biiseillään lumetkin

Vasta 18-vuotias räppäri Mahku kuvailee elämänsä olevan luksusta, eikä hän ole musiikkinsa suhteen juuri vaatimattomampi.

”Mulla on ihan oma flow, ihan oma tyyli, sä tunnet sen vaibin kuuntelisit sen kuulokkeil tai puhelimen kaiuttimest. Mä tuon eri maan viboi suomee, mut toteutan sen kunnolla. Mun olo on niinkun Christopher Columbuksella, oon löytänyt jotain ja haluun laittaa sen ulos”, Mahku kuvailee itseään. ”Mut muista erottaa mun iso nenä, mun sanotukset ja se, miten käytän niitä!”

Siihen nähden, kuinka nuori Mahku on ja miten vähän aikaa hän on räpännyt, on hänen musiikkivideoillaan kieltämättä kovat katsojalukemat – esimerkiksi Slim Millin ja Le Sagen kanssa tehty xDLSD on kerännyt reilusti yli 50 000 katselua. Kyseinen kappale, kuin myös artistin oma kuvaus siitä, on suorastaan kryptinen:

– XDLSD on XDLSD. Se on meijän movement, ja tosi siistii must et jengi on tukenu ja fiilaillu ja kyselee edelleenki. Se meinaa jokaiselle jotakin, se on sen idea, siksi se ei oo ees oikea sana. Kun mä kirjotan chattiin XD, se meinaa et otan LSD. Kaikki meijän merch on loppuunmyyny. Se on trendaava häshtägi myös Instagramissa, #XDLSD.

Mahku toistelee tekevänsä jotain mitä Suomessa ei ole vielä nähty, mutta aihepiiriltään hänen tuotantonsa on sitä tuttua: päihteitä ja se kuuluisa joka räppärin perään koodaava ”sun muija”.

– Kuka kyllästyy siihen että muijat koodaa ja imee munaa? Ei ainakaan hetero nuori Mahku, artisti perustelee rajauksiaan varsin vastaansanomattomasti. – Niitä ollaan myös pyydetty, ja se on muotia nyt. Mennään jollain tavalla myös trendien mukana. Räppikliseiden toistaminen omalla flowlla sekä myös jatkaminen parodiamuodossa on tärkeää.

Mahku kertoo kokeilevansa musiikilla, mitä kaikkea biisissä voi sanoa. Hänen mielestään kaikki suomalainen räppi on tyyliltään melko samanlaista, joten jonkun oli tehtävä asiaan muutos.

– Mä aloin miettii mitä tääl ei oo tehty. Etsin biisejä mis on oikeesti menoo mut kukaa ei oo periaattees löytänyt niitä. Ei oo välii kuka sen toteuttaa. Jos toteuttaa sen hyvin, se tullaan kuulee väkisinkin. Räsänen laatu, chilli biitti, puhumista ja painotetaan sanojen arvoo, Mahku listaa biisejään määrittäviä tekijöitä.

Uusimmassa Gorilla-biisissä on artistin mukaan kyse kesäisestä fiiliksestä keskellä kylmää. Hän kuvailee kappaleen olevan ”jotain, mikä oikeesti jää päähän soimaan”.

– Mulle on otettu monta snapchattia ku sitä biisii vaibataan, ja lumet on alkanu sulaa jengin takapihalt!