Maailman suurin hip hop -kokoelma Cornellin yliopistossa aloittaa residenssiohjelman – ensimmäiset mukaan valitut ovat Suomesta

Cornellin yliopistossa säilytetään valtavaa määrää aineistoa hip hop -kulttuurin historiasta.
Jussi Sirviö

Ohjelmaan osallistuu ensimmäisinä kaksi kotimaisen breikkiskenen isoa nimeä.

Maailman suurin hip hop -kokoelma Cornell University Hip Hop Collection Ithacassa New Yorkin osavaltiossa aloittaa kansainvälisen artistiresidenssiohjelman. Ensimmäiset ohjelmaan mukaan valitut ovat helsinkiläisen Flow Mo Crew -ryhmän Jussi ”Focus” Sirviö ja Anniina ”AT” Tikka.

Kaksikko viettää helmikuussa kaksi viikkoa yhden maailman suurimman yliopiston holvissa tekemässä tutkimusta hip hopin synnystä. Kokoelmaan on kerätty noin puoli miljoonaa kulttuurin historiaan liittyvää esinettä, kuten flyereita, valokuvia, vinyylejä, c- ja VHS-kasetteja sekä vaatteita.

– Upea juttu, että Cornellin yliopiston tasoinen instituutio tunnustaa hip hopin kulttuurillisen arvon. Kokoelma on kerätty ja säilytetään tuleville sukupolville siis nimenomaan kulttuurihistorian tallentamisen vuoksi. Kyseessä ei ole museo, missä kokoelma olisi näyttelyissä, kommentoi Focus.

B-Boy & B-Girl Dojo -nettiportaalin perustaneen parivaljakon tavoitteena on tutkimuksen aikana nostaa oman tietämyksensä lisäksi opetuksensa tasoa. Tutkimustuloksista on tarkoitus myös luennoida yliopisto-opiskelijoille matkan päättyessä.

Lisätietoa Cornellin yliopiston hip hop -kokoelmasta on saatavilla täällä. Videon Focuksen ja AT:n aiemmasta vierailusta paikan päällä voit katsoa alta.