Lyömättömien suorassa lähetyksessä äänittämä posseraita on nyt julkaistu – kuuntele!

Lyömättömät kuullaan YleX:n taajuudella joka lauantai klo 17–20.
Joni Sarkki

Solonen, Kosola ja Xmies tekivät radio-ohjelmaansa Blockfesteilla, jossa sai alkunsa myös uusi kappale.

Lyömättömät jätti Tampereen Blockfesteilla jälkensä suomalaiseen radiohistoriaan, kun kokoonpanon paikan päällä tekemässä ohjelmassa äänitettiin järkälemäinen posseraita. YleX:n radiokopissa pistäytyi valtaosa tapahtumaan kiinnitetyistä artisteista, joista osaa kuullaan myös eeppisellä yhteistyökappaleella.

– Ovi kävi kyllä tosi kovaa tahtia, tuntui että 25 minuutin välein oli taas uusi posse mestoilla. Mä laskeskelin, että yhteensä varmaan 30-40 tyyppiä kävi meidän haastateltavana, Solonen kertaa.

Suurin osa haastateltavista oli pitkän linjan freestyle-osaajalle jo entuudestaan tuttuja nimiä, mutta joukossa oli uusiakin kasvoja.

– Esimerkiksi Yonas ja View, en ollut tietoinen niistä. Nelli Matula, Evelina, en mä kai niistäkään niin paljon tiennyt. Varsinkin likat olivat ihan himmeen skillejä ja View yllätti mut aivan täysin. Mä katoin päivä tai kaksi ennen Blockfesteille tulemista että mitä nää tyypit on, ja totesin View’sta että täähän on ihan kansainvälisen tason ylittävää kamaa.

Solosen mielestä suorassa lähetyksessä tehty posseraita onnistui hienosti. Kubelta kuullaan kappaleessa kuudentoista tahdin freestyle, mutta Solonen päätti vapaiden tyylien sijaan kirjoittaa oman versensä kuultuaan Tommishockin räpit.

– Tommishock veti niin tulisen versen, että se asetti riman suoraan pilvien yläpuolelle, Solonen perustelee.

Kuuntele Blockfest-posseträkki alta! Kappaleessa pääsevät ääneen Ode, Sonny, Tommishock, Seksikäs-Suklaa, Nelli Matula, Asa, Kube, Särre, Solonen ja YleX Aamun Köpi.