Lyömättömät-ohjelmassa tehdään viikonloppuna suomalaisen radion ja battlerapin historiaa

Bad Bars Battlessa lainien on lupa olla huonoja.

YleX:n Lyömättömät-ohjelmassa tehdään lauantaina klo 17–20 radion ja battlerapin historiaa, kun rap-konkarit Sere ja Mängi käyvät Suomen ensimmäiseen Bad Bars Battleen. Siinä MC:t kisaavat mahdollisimman korneilla, surkeilla ja kaukaa haetuilla laineilla. Konseptia on aiemmin kokeiltu esimerkiksi Briteissä, Saksassa ja Australiassa korvia punottavin tuloksin.

Titaanien taistelu käydään modernin battlerapin tapaan accapella-formaatissa ilman taustabiittiä. Tuomaroinnista vastaavat Lyömättömät eli Xmies, Solonen ja Kosola. Haaste eeppiseen mittelöön lähti Sereltä, joka tunnustautuu sekä battleräpin että huonon huumorin ystäväksi.

Vastikään uudella videolla paluun tehneeseen Konala Cartelli -kollektiiviin kuuluva Mängi tunnettiin aikoinaan etenkin iskulinjoistaan sekä freestyle-rapin SM-kilpailujen juontamisesta. Miksi haaste osoitettiin juuri hänelle?

– Kellään muulla ei ole niin puujalkaisia punchlineja, joten Mängi tuntui parhaalta, tai siis huonoimmalta vaihtoehdolta haastajaksi, Sere analysoi.

Mängimiehenä aiemmin tunnettu Mängi kuittaa tamperelaisen kollegansa kommentit lyhytsanaisesti.

– No mä aion luonnollisesti voittaa tai siis hävitä tai miten päin se nyt meneekään. Sere menee alas niinku hissi kattohuoneistosta.

Solosen, Kosolan ja Xmiehen oma freestyle-show ottaa YleX:n studion haltuunsa joka lauantai. Vuodesta 2014 asti taajuudella kuultu ohjelma on yksi koko kanavan suosituimmista.