Loukkaantuminen sai tarttumaan mikkiin – miten suomalaiselta huippuvapaaottelijalta sujuu räppääminen?

Aleksi ”Leksa” Nurminen eteni vapaaottelu-urallaan saldolla 6–2, kunnes loukkaantui keväällä. Käsileikkauksesta kuntoutuminen meni miehen sanojen mukaan ”ihan ok”, mutta ammattiurheilijalle laakereilla lepäämisen mahdottomuus kostautui ylikunnon merkeissä.

Kävely on ollut viimeiset kuukaudet ainoa liikuntamuoto, jota Nurminen on kyennyt harrastamaan. Itseilmaisuun on löytynyt väylä räpistä sillä välin, kun kamppailulajit eivät ole tulleet kysymykseen.

Ensimmäinen isku Leksan verbaaliryöpytyksestä saa nyt ensiesityksensä. Streetstyle-versioinnin biitti on peräisin Desiignerin Panda-kipaleesta.

– Biitti ei ole sitä soundia mitä itse diggaan, ja tämä jää varmasti ainoaksi trap-biisikseni. Ajattelin kuitenkin, että paras tulla esiin nykynuoriin iskevällä kamalla, Leksa kommentoi.

Leksa kertoo löytäneensä räpin ”isoveljen aivopesemänä”, ja sitä kautta ysärin boom bap on edelleen lähinnä sydäntä. Tätä tyyliä on luvassa tulevaisuudessa, sillä räppäämisen makuun päästyään hän ei aio jättää hommaa yhteen biisiin. (Myös vapaaottelun ystävät voivat huokaista helpotuksesta: Nurminen aikoo palata kehään.)

– Tämä hommahan lähti siitä, että Aste muistutti Twitterissä pyytäneeni häntä feattaamaan. Silloin tajusin, että nyt on tullut höpistyä enemmän kuin tehtyä. Omia tekstejä on nyt kasassa useampaan biisiin, mutta biitit puuttuvat vielä.

Leksa luottaa saavansa streetstyle-syljennästään pääosin positiivista palautetta.

– Otto ei ole paras mahdollinen, mulla on flunssa päällä ja noviisina kärsin hieman mikkikammosta. Uskon silti, että jengi diggaa! Teen tätä kuitenkin viihdyttämisen halusta.

Räppäävä vapaaottelija kertoo tekevänsä musiikkia pilke silmäkulmassa, joten päätetään puhelu samainen katse päällä esitettyyn kysymykseen: Selvitelläänkö mahdolliset biiffit mikkikopissa vai häkissä?

– Pioneerit ovat kovia, mutta muuten suomiräpin taso on nykyisin paskaa. Löytyy kaikenlaista mumisijaa, jotka kyllä hoidellaan mikkikopissa. Mutta en usko kenenkään sanovan mitään, koska tavattaessa voi tulla nokka kipeäksi.