Lohikäärmeet on Profeetat-superkokoonpanon viimeinen kappale – Elastinen ja Cheek jatkavat omiin suuntiinsa

Kaksikon singlet ja livetallenteen yhteen kokoava Profeetat kävi täällä toimii Elastisen ja Cheekin Profeetat-projektin loppukaneettina.

Cheekin ja Elastisen muodostama Profeetat julkaisi keskiyöllä uuden singlen Lohikäärmeet. Kappale on ainakin toistaiseksi viimeinen yhteisjulkaisu kaksikolta.

– Lohikäärmeet on kuin supersankarielokuvan tunnussävel. Kaikki on taas suurempaa ja mahtipontisempaa, talvi on tulossa! Biisin tekeminen oli erittäin hauskaa ja se tuo meille molemmille virneen kasvoille kuunneltaessa. Räppi on mahtavaa, Elastinen kommentoi tiedotteessa.

Duon yhteisprojektin oli alun perin tarkoitus käsittää ainoastaan yksi single ja areenakonsertin yhteistyö. Suomalaisen hiphopin voimahahmot saivat kuitenkin kasaan kuusi yhteistä kappaletta ja keikkojakin oli lopulta yhteensä kymmenen. Keikoista kolme oli loppuunmyytyjä areenakeikkoja ja loput festarikeikkoja.

– Kappaleita alkoi syntymään hyvän fiiliksen kautta studiolla. Kun musiikkia tuli, niin halusimme tehdä lisää keikkoja. On ollut todella upeeta tehdä Kimmon kanssa musaa ja keikkoja. Päätettiin laittaa Profeetat yksiin kansiin ja julkaistaan 27. lokakuuta Profeetat kävi täällä -paketti, Cheek kertaa.

Profeetat kävi täällä pitää sisällään kaikki singlet sekä livetaltioinnin Hartwall Arenan konsertista DVD- ja Blu-Ray-levyillä. Vaikka Profeetat-projekti laitetaankin tältä erää pakettiin, ei kaksikko aio lepäämään laakereilleen: Elastinen julkaisee pian uutta soolomateriaalia ja jatkaa soolokeikkojensa parissa lokakuusta alkaen. Cheek sen sijaan pysyy esillä muun muassa Nelosen Vain elämää -ohjelman uusimman tuotantokauden kautta. Lisäksi artistin elämän pohjalta tehty Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa helmikuussa 2018.

Ota Lohikäärmeet haltuun alta! Tsekkaa samalla myös Profeetat kävi täällä -julkaisun kansi.