Lieminen laittoi klassikkostygen uuteen uskoon – onko lopputulos kesän taakein cover-versio?

Kimmo Metsäranta

Liemisen Sain vain egen -kappaleessa kuullaan artistille ominaiset melankolisen humoristiset laululyriikat.

Lieminen julkaisi tänään oman versionsa kaikkien tuntemasta klassikosta nimellä Sain vain egen. Helsinkiläisartistin mukaan koko homma sai alkunsa oikeastaan vuoden graafikoksi valitun Mikko ”Vilunki 3000” Viljakaisen spontaanista heitosta.

– Sain vain egen -koveri-idea lähti eräältä sumuiselta keikkareissulta pari vuotta sitten. Oltiin bändin kanssa autossa tulossa festarikeikoilta, ja rumpalimme Stiletti-Ana laitto legendaarisen Sunshine Reggae -biisin stereoihin. Samal sekunnilla ku kertsi lähti soimaan, alko Vilunki 3000 laulamaan siihen päälle suomeksi Sain vain, sain vain egen! Koko kiesi repes nauruun ja siitä tuli meidän sen kesän inside anthem. Eli oikeestaan ilman Vilunkii ei tätä biisii olis olemassa, tattis!

Sain vain egen pohjautuu siis vuonna 1982 julkaistuun Sunshine Reggae -klassikkoon. Kappaleen alkuperäinen esittäjä on tanskalainen Laid Back -yhtye.

– Päätin sillä samalla keikkareissulla, et biisistä on pakko tehdä oma versio omilla sanoilla suomeksi. Sanoja biisissä on aika vähän, mutta otti aikansa ennen kuin löysin haluamani kulman originaalitekstiin, joka alun perin on kovinkin hempeä. Tekstini ydin on työn tekemisen ja siitä irtiottavan ”nollaamisen” dilemmasta arjessamme. Onko motto ”rankat työt ja rankat huvit” se oikea tie onnelliseen elämään? Biisin tuotti paras dude ever Matti Mikkola, joka osasi käsitellä biisiä oikealla touchilla. Hope you like it!

Viime vuonna pitkään työstetyn esikoisalbuminsa julkaissut Lieminen on mahdollista spotata huomenna MTV3:n Bumtsibum-ohjelmasta. Lisäksi samana iltana alkaa Liemisen radio-ohjelma Niin gimis on Stadi, jota hän vetää yhdessä isänsä ja veljensä kanssa. Ohjelma tulee ulos Radio Helsingin taajuudella kesälauantaisin.