Legendojen kohtaaminen: skeittibrändi Supreme päivitti suomalaisille pyhän Aalto-jakkaran

Torille, torille! Ikoninen suomalainen muotoilu <3 legendaarinen skeittibrändi Supreme.

Alvar Aallon 30-luvulla suunnittelema kolmijalkainen 60-jakkara on kotimaisen muotoilun tunnistettavimpia tuotteita, eikä sille paljon häviä niin ikään Aallon Artekille suunnittelema 153A-penkkikään. Myös newyorkilainen skeittivaatemerkki Supreme on jo legenda. Vaikka brändit ovat keskenään niin sanotusti eri skeneistä, on molempien tyyli linjakas ja tunnistettava. Nyt Supreme on tuonut graafisen ruudukkonsa Aalto-tuolin sekä Artekin ritiläpenkin istuinosiin.

Supreme perustettiin Manhattaniin jo 90-luvulla. Brändi tekee omien mallistojensa ohella säännöllistä yhteistyötä muiden brändien kanssa, joista esimerkkeinä mainittakoon Nike, Levi’s, Vans ja Timberland.  Suomalainen Aalto pääsee siis kovaan seuraan! Ja myös toisin päin: Aallon 60-jakkara on nykyään pysyvä osa New Yorkin MoMa:n (Museum of Modern Art) kokoelmaa.

Supremen kevät- ja kesämallistot tulevat huomenna myyntiin sen liikkeisiin ja nettikauppaan. New Yorkin lisäksi Supremella on nykyään kauppa myös muun muassa Tokiossa, Pariisissa ja Los Angelesissa.