Laulurastas tarjoilee tulta talven keskelle

Laulurastaan logo on vuoden graafikon 2017 Vilunki 3000:n käsialaa

Jyväskylän lahja suomen reggae-skenelle julkaisi viidentoista vuoden tauon jälkeen.

Jo 90-luvulla toiminut Laulurastas on yksi legendaarisimmista kotimaisista reggaeyhtyeistä. Vaikka se julkaisikin virallisesti vain kolme seiskatuumaista 2000-luvun alussa, voi helposti sanoa bändin nauttivan jonkin sortin kulttimainetta. Yhtyeen jäsenet ovat vaikuttaneet Suomen reggaekenttään Laulurastaan lisäksi muun muassa Profeetta & Uusi Maailmanuskonto -yhtyeessä ja Muuan Miehessä sekä tietysti Puppa J soolourallaan.

Laulurastaan Tuli tuo torvineen ja pianoineen mieleen suomireggae-julkaisut ajalta, jolloin ei ollut realistista edes toivoa biisien päätyvän radiosoittoon. Tästä on tultu pitkä matka eteenpäin, kun reggae-vaikutteiset kappaleet soivat jo niin sanottujen peruskuluttajien yökerhoissakin. Kaupallistuminen ei tietenkään ole yksiselitteisen huono asia, mutta on virkistävää kuulla Suomessakin tehtävän edelleen reggaeta myös pelkästään rakkaudesta lajiin, ilman taka-ajatuksia.

Laulurastas valmistelee parhaillaan ensimmäistä täyspitkää albumiaan, jota ainakin täällä jäädään singlen perusteella odottamaan malttamattomana.

Laulurastas keikoilla:

10.2. Pikku-Torre, Turku (Reggaematic)
11.2. Pressa, Helsinki (Reggae Snowsplash)
17.2. Vastavirta, Tampere (Pispala reggae bash)