Lahti United tekee paluun! Brädi: ”Luvassa on elefantin kokoinen bängeri!”

Brädi, Nikke Ankara, Raappana, Jussi Kuoma, Mara, Ideaali, Aste, JV, Kike ja JayWho? muodostavat Lahti Unitedin, joka teki paluun studioon.

Posse on julkaissut tähän mennessä kaksi isoksi hiteiksi paisunutta biisiä. Signaali ja Kioski iskivät suomiräppikansaan kuin pajavasara. Biisejä fiilisteltiin Lahdesta aina Ivaloon saakka. Ryhmä on ehtinyt julkaista vasta kaksi biisiä, joka FUMin tavoittaman Brädin mukaan on sääli.

– Näin ison ryhmän kasaaminen on aina haastavaa, kun kaikilla on urat, perheet ja muut työt. Jokainen meistä on pitkän linjan tekijä, mutta mielestäni tästä nipusta pitäisi pystyä puristamaan irti enemmänkin, Brädi pohtii.

– Tällä kertaa toteutimme homman vanhan koulun malliin, että tapasimme studiolla ja kuuntelimme parikymmentä MGI:n tekemään biittiä, joista valikoitui 3-4 semifinalistia. Näistä muutamista biiteistä löytyi sitten yksimielisesti yksi ylitse muiden.

Lahtelaisräppärin mukaan jokainen kirjoitti omat riiminsä ”on spot”.

– Pistimme pystyyn kunnon aivoriihen, jossa palloteltiin ideoita. Tuollaisia sessioita pitäisi olla enemmänkin, kun selkeästi pystymme kirjoittamaan kaikki samassa tilassa. Itse jouduin menemään vähän epämukavuusalueelle, kun en ole mikään studiossa kirjoittaja, mutta hienoja riimejä tuli paperille.

– Tällaiset pitkät tauot biisien välissä ovat ikäviä, kun julkaisuaikataulu venyy, mutta kaikki on kyllä omasta viitseliäisyydestä kiinni. Jengi on pyydellyt paluutamme todella paljon. Onneksi kaikki ovat todella sitoutuneita Lahti Unitediin, joten toivon, että saamme vielä lisää hienoja kappaleita nauhalle.

Miehen mukaan suurin kiitos kuuluu MGI:lle, joka on tuottanut ryhmän kaksi aiempaakin kappaletta.

– Henkalle iso kiitos, että löysi aikaa kiireisestä tuottajan arjestaan ja lohkaisi meille aikaa. Tällä kertaa luvassa on elefantin kokoinen bängeri. Ja jotenkin tuntuu siltä, että yleisö haluaa kuulla tältä jengiltä juuri tuota bängeriosastoa.

Entä voiko Lahti Unitedilta odottaa kokopitkää joku kaunis päivä?

– Emme ole vielä sopineet mitään mitä tulee isompaan kokonaisuuteen. Toivoisin niin, ja jos levy tulee, kaikki biisit tuskin tulevat olemaan Signaalin kaltaisia yli seitsemän minuutin eepoksia. Joissakin raidoissa räppää muutama jätkä ja toisissa taas enemmän tai sitten vähemmän. Onhan noita megaryhmiä, kuten esimerkiksi Wu-Tang Clan, jotka ovat tehneet pitkäsoittoja täynnä radiomittaisia biisejä.