Lahden YleXPopissa nähdään useita kotimaisen urbaanin musiikin kärkinimiä

Tulevana viikonloppuna kannattaa suunnata Lahteen, jossa esitetään myös tuore Kesäkumibiisi livenä.

Radiokanava YleX:n perinteisen kesäkumikampanjan tämän vuoden virallisen Kesäkumibiisin musiikkivideo on nyt julkaistu. Kesäkumibiisien saagaa jatkaa Tyynysotaa-kappale, jonka takaa löytyy Vilma Alinan, Nelli Matulan, Sini Yaseminin ja Ida Paulin muodostama superkokoonpano. Nelikko on kirjoittanut kappaleen itse ja sen tuotannosta vastaa KOI-yhtyeestäkin tunnettu Tido.

Viivi Huuskan ja Cristal Snown käsikirjoittama ja ohjaama video kuvattiin Naantalin merellisissä maisemissa huvilassa, jossa oli uima-allas ja iso piha. Vaikutteita videoon on haettu muun muassa 1980-luvun amerikkalaisista teinileffoista.

Kesäkumikampanja järjestetään nyt jo 22. kertaa. Suomen suurimmissa tapahtumissa jaetaan kesän aikana Kesäkumeja yhteensä 170 000 kappaletta. Kesäkumien jako käynnistyy YleXPopissa, joka järjestetään tulevana viikonloppuna Lahdessa. Tapahtuma koostuu YleXPop Etkoista, YleXPop-päätapahtumasta sekä YleXPop Jatkoista.

Etkot juhlitaan perjantaina legendaarisella 8-salilla, jossa nähdään keikalla Rähinä Recordsille levyttävät Uniikki ja Nelli Matula. Ikäraja ilmaisille etkoille on K-13. Illan juontavat YleX Aamusta tutut Viki ja Köpi, joista kummallakin on pieni rooli tänään julkaistulla Tyynysotaa-musiikkivideolla.

Lauantaina kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevalla Lahden torilla pidetään ikärajaton ilmaiskonsertti. Urbaanin musiikin diggareiden iloksi tiedossa on ainakin keikat Ruudolfin perustaman Lihamyrskyn artisteilta ja lahtelaisen hiphopin kummisedältä Brädiltä. Huippusuosittu JVG tekee päätapahtumassa yhteiskeikan Pete Parkkosen kanssa. Edellä mainittujen nimien ohella paikan päällä on mahdollista nähdä myös DJ Mista S ja Lyömättömät. Lisäksi tapahtumassa esitetään tuore Kesäkumibiisi ensimmäistä kertaa livenä.

YleXPopin päättää jatkotapahtuma H16 Live Klubilla, jossa esiintyvät M-Eazy Musicille sainattu grime-lupaus Sonny, Sini Yasemin, DJ Mista S ja DJ Branch. Pääsyliput alaikäisiltä kielletyille jatkoille myydään 10 euron kappalehintaan.