Kuningas Pähkinälle uusi aluevaltaus Vaasaan

Yön Polte -kokoonpanostakin tuttu artisti laajentaa tonttiaan tekemällä bisnestä kotikaupunkinsa kesässä.

Vaasalainen Kuningas Pähkinä on lyöttäytynyt yhteen Solar Sound -festareiden promoottorin Tommi Mäen kanssa ja perustanut kotikaupunkiinsa uuden rantakahvilan nimeltä Hietasaaren Helmi. Idea omasta kahvilasta sai alkunsa, kun otolliset tilat vapautuivat kesäksi.

– Paikkahan on itselle jostain hämärästä syystä aika tärkeä. Ollaan keikkailtu tuossa puistossa useaankin otteeseen ja muun muassa mun ja Setä Tamun ensimmäisen EP:n Kaikki suvussa promokuvia käytiin kuvaamassa juuri tässä saarella joskus vuonna 2000. Stigin kanssa istuskeltiin myöskin tuossa puistossa Tyttö Sinä Olet Meritähti -kappaleen nauhoittamisen jälkeen. Jotain pikku taikuutta tuossa on ilmassa, pitkän linjan rap-artisti pohdiskelee.

Kesäkuun lopussa auenneesta rantakahvilasta löytyy tällä hetkellä perinteisiä kahviotuotteita eli limsaa, hedelmiä, mansikoita, teetä, pullaa, jäätelöä, kahvia ja niin edelleen. Anniskeluoikeuksia Hietasaaren Helmelle ei tänä kesänä hankittu, mutta erikoisuutena myyntiin on tulossa Setä Tamun ja Klamydian keulahahmon Vesku Jokisen ideoimat artistileivät.

– Noita leipiä on tulossa enemmänkin, kyselin muun muassa KHL-vahvistukseltamme Osalan Oskarilta reseptiä, Kunkku paljastaa.

Koska Hietasaaren Helmen pyörittäjät ovat vahvasti kytköksissä musiikkimaailmaan, ei liene epäselvää että kaksikon rantakahvilassa soitetaan musiikkia. Musiikillinen linjaus käsittää Kunkun mukaan kaiken omistajien mielestä hyvän musiikin.

– Mennään Mäkistä Ice Cuben kautta bossa novaan ja espanjalaiseen kitarannäppäilymusiikkiin. Päivällä vähän rauhallisempaa ja illalla sitten voi pistää pikkasen rankempaa menoa tuuttiin, kahvilayrittäjä maalailee.

Lisäksi radio tulee kohtaamaan kansan paikan päällä, kun paikallisradiokanava Radio Vaasa alkaa tehdä Fresh-ohjelman lähetyksiä kahvion nurkasta käsin loppukesästä.

Tähtien Kanssa Kävelijänäkin tunnettu Kuningas Pähkinä on järjestänyt samassa paikassa keikkoja jo vuonna 2005 ainakin Jodarokille ja OG Ikoselle. Isompia keikkoja ei silti kannata ihan heti odotella uuteen rantakahvilaan.

– DJ-keikat ovat niin kevyitä järjestää että niitä on tuossa jo viritelty vähän alulleen. Sanotaan näin että pikkueventtejä ollaan suunniteltu, mutta isommat tapahtumakokonaisuudet katsellaan sitten kun kahvion perustoiminnot pyörivät sulavasti sivussa. First things first, Vaasan OG toteaa.

Hietasaaren Helmen viralliset avajaiset pidetään lauantaina 15. heinäkuuta. Tsekkaa tarkemmat tiedot tapahtumasta täältä!