Kulttuuriyhdistys TUFF! järjestää kesällä ilmaisen hiphop-leirin nuorille Jyväskylässä

Kulttuuriyhdistys TUFF!

Jyväskylän Veturitalleille kannattaa tulla kauempaakin.

Jyväskylän Veturitalleilla järjestetään toista kertaa jyväskyläläisen kulttuuriyhdistys TUFF!:in toimesta 13-29-vuotiaille suunnattu Hip Hop Summer Camp-leiri 3.-6. heinäkuuta. Leirillä hiphop-kulttuurin eri elementtien taitajat opettavat nuorille tietojaan ja taitojaan.

Leiri koostuu työpajoista, joissa nuorille opetetaan hiphop-musiikin tuotantoa, DJ-toimintaa, rap-lyriikan kirjoittamista, graffitin tekoa ja breikkaamista. Leirille ilmoittautuminen ja osallistuminen on ilmaista. Lisäksi kulttuuriyhdistys TUFF! maksaa osallistujien majoituksen, matkat ja ruokailut leirin ajalta. Leirillä on kansainvälistä väriä, sillä osallistujia saapuu myös Ruotsista ja Norjasta.

Työpajojen vetäjät ovat paikallisia pitkän linjan intohimoisia harrastajia ja ammattilaisia. Musiikin tuotannon työpajaa vetää muun muassa Gettomasan ja Aren tuottajana kunnostautunut Ruuben. DJ-työpajaa ohjaa DJ R2ISDJ2, joka työskentelee Toistuvat Yllätykset– ja Matala Profiili -kokoonpanojen DJ:nä. Rap-tekstien kirjoittamista opettavat Soul Valpio ja Joosu J.

Graffitipuolesta vastaa aiheesta Suomi Radalla -dokkarinkin ohjannut pitkän linjan graffiti-artisti Janne Juhani Julma. Bboy-mentoroinnista huolehtii niin Suomessa kuin ulkomaillakin palkittu b-boy Elmonaattori.

Leirin ideana on opettaa nuorille hiphop-kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja eritoten itse tekemistä. Leirin viimeisenä päivänä nuoret pääsevätkin järjestämään itse oman Call Out- tapahtumansa Veturitalleille tuottajien Ramona Panulan ja Johanna Hurmeen johdolla. Each one teach one, kuten sanonta kuuluu.

TUFF! Hip Hop Summer Camp toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän nuorisopalveluiden, Veturitallien ja Pohjoismaiden ministerineuvoston kanssa. FUM.FI suosittelee!

Viime vuoden tunnelmista voit tsekata muutaman minuutin koosteen alta. Ilmoittautumisohjeet ja muut lisäinfot löytyvät Facebookista täältä.