Kube ei ole ainoa joka rokkaa Kurt Cobainin tunnetuksi tekemiä aurinkolaseja – myös Karu Kopla liputtaa niiden puolesta

Grunge-ikoni on jättänyt jälkensä myös suomalaiseen hiphopiin.

Lahtelaisen Nuutti Vesasen, turkulaisen Tuomas Lehden ja keravalaisen Niko Antikaisen muodostama Karu Kopla on julkaissut uutta materiaalia. Omakustannelinjalla jatkavan kolmikon tuorein kappale on Blehat ku Cobain, joka pohjustaa ryhmän kesällä julkaistavaa EP-levyä.

– Biisi syntyi kun oltiin äänittämässä biisejä ja me friistailattiin tuon biitin päälle. Meillä oli huoneessa noita Kurt Cobainin tunnetuksi tekemiä laseja, ja joku keksi friistailina biisin kertsin. Samalta istumalta jokainen kirjoitti säkeistönsä ja biisi äänitettiin purkkiin. Biisin aihe on meille sopiva, koska jokaisella meistä on noita laseja ja ollaan rokattu niitä jo tosi kauan, Karu Kopla kertoo.

Kappaleen tuotannosta vastaa Lehti, joka tekee Karun Koplan kaikki biitit ja huolehtii samalla kappaleiden miksauksesta. Tulevalta EP:ltä löytyy raidasta alkuperäisen version lisäksi remix, jossa on mukana eräs suomalainen rap-artisti. Feattaajan nimeä ryhmä ei toistaiseksi vielä paljasta.

Mutta millainen suhde 2000-luvulla syntyneillä nuorilla on grungeen ja Nirvanaan? Löytyykö kaapeista ruudullisia flanellipaitoja?

– Itse asiassa meidän porukasta Nuutti on kova rock-fani! Sitä kautta ollaan saatu kuulla muun muassa Nirvanaa ja Kurt Cobainia, mutta aika pintaraapaisu ollaan vasta saatu hänen musiikkiinsa. Sen verran mitä ollaan kuultu ollaan kyllä digattu. Se fiilis ja asenne siinä musiikissa on kyllä jotain sellaista mikä kiehtoo ja mistä ollaan otettu vähän esikuvaa.

Tulevasta EP:stä kolmikko lupaa parasta tähänastista tuotantoaan. Vierailijoiden panoksia lukuunottamatta Karu Kopla tekee alusta loppuun kaiken itse, myös videot. Ei hullummin ryhmältä, joka sai alkunsa kuuden vuoden takaisesta kritisoidusta televisioformaatista ja jonka useimmat uskoivat lopettavan nopeasti ohjelman jälkeen.