Kriso poimi omat suosikkinsa hiphop-historian parhaimmista skiteistä – oletko kuullut näitä?

Krison tuorein oma skitti julkaistiin poikkeuksellisesti Rekamin tuottajalevyn toisella singlelohkaisulla.

Takavuosina skitit eli lyhyet välisoitontapaiset puheenpätkät olivat enemmän sääntö kuin poikkeus rap-julkaisuilla. Enää niitä ei löydä levyiltä yhtä usein, ja siihen on ehkä syykin: tyypillisesti skittejä pidetään melko turhina fillereinä.

Skiteillä on kuitenkin mahdollista luoda tunnelmaa ja rakentaa kappaleiden välille siltoja, joiden kautta albumista muodostuu parhaimmillaan elokuvamainen kokonaisuus. Toisin sanoen ne ovat joskus hyvinkin perusteltuja tai jos ei muuta, niin ainakin humoristisimmista skiteistä saa hyvät naurut kerta toisensa jälkeen.

Jyväskyläläisen Rekamin syksyllä julkaistavalla Pihlderberg-tuottajalevyllä on mukana hiphopin perinteille uskollisesti ainakin yksi skitti, jonka takana on Kriso. Poikkeuksellisesti Korttelilla skit löytyy myös projektilta lohkaistulta tuplasingleltä, jolla kuullaan Krison ohella tämän yhteistyökumppania Area.

FUM.FI päätti erikoisen vedon inspiroimana kakistaa Krisosta ulos hänen omat suosikkinsa hiphop-historian onnistuneimmista skiteistä. Kuuntele Krison poiminnat alta!

Big Pun – Uncencored (1998)

””I’m from the Bronx cmon!!” Tupla-P muistutti mua tästä nugetista. Pun kertoo mitä tehä jos tapaat villin Punin ja Joen metsässä.”

Wu-Tang Clan – Method Man (1993)

”Tässä levyversiossa biisin alussa Method Man ja Rae höpöttää 50 sekkaa miten ne kiduttais jengiä. Raekwonin ”I’ll fuckin’, I’ll fuckin’, I’ll fuckin’ hang you by your fuckin’ dick off A fuckin’ twelve sto-story building out this motherfucker” naurattaa mua aina ääneen, koska se ei jotenkin toimi ja mulle on käyny itsellenikin noin kaveriporukassa ku läppä ei toimi.”

Gang Starr – Werdz From The Ghetto Child (2003)

””Get shot drastically!” Levyn paras biisi.”

Capone-N-Noreaga – Wet Willie Skit (2000)

””I don’t really like to fuck..”?? Mitä sä selität Nore!”

De La Soul – Brain Washed Follower (1989)

”Nää jäbät vei skittipelin ihan uuelle tasolle! Skittien Citizen Kaneja.”