Koulukiusatusta rastapäästä ison levy-yhtiön artistiksi – freestyle-räpin SM-skaboissa hioutunut tulokas iskee sisään genrerajoja rikkovalla tyylillään

Mikkeliläinen Konsta on Sony Musicin tuorein rap-sainaus.

Streetboy. Sillä nimellä mikkeliläinen 19-vuotias Konsta osallistui vuoden 2013 Rap SM -skaboihin. Tuolloin noin vuoden osaamistaan hioneella artistinalulla ei ollut asiaa kärkisijoille, mutta kokemuksesta jäi silti käteen yhteistyö underground-piireissä tunnetun Moden kanssa.

Nyt jo pidemmän aikaa open mic- ja battlepiireissä liikkunut Konsta on kiinnitetty Sony Musicille, joka julkaisi tänään artistin ensimmäisen singlen Isketään sisään. Sinkun b-puolelta löytyy raita nimeltä Huh huh, jolla feattaa helsinkiläinen trap-tulokas Chrizay.

Konstan mukaan hän sai kipinän omiin tekemisiinsä suomalaisen hiphopin perinteisemmän laidan artisteista ja estetiikasta. Omaa tyyliään tulokas luonnehtii kuitenkin modernimmaksi ja genrerajoja rikkovaksi. Nykyisin Konstan taustalta löytyy tuottaja Pete Matara, jonka kanssa työskentely alkoi suurin piirtein vuosi sitten.

Konstan debyyttisinkku on kuultu jo muutaman kerran livenä Junon keikoilla, mutta suurimmalle osalle mikkeliläisartisti on vielä tuntematon. Tsekkaa mikä on homman nimi yllä olevasta videosta ja ota tuore tuplasingle kuunteluun!