Korsoon suhtaudutaan ennakkoluuloisesti, mutta millaista materiaalia Sony Musicin artistitulokas tekee rujonpuoleisessa lähiössä?

WILin tuotanto kuulostaa kaikelta muulta kuin rujolta.

Sony Musicin urbaanin musiikin artistirosteri on kasvanut jälleen yhdellä nimellä. Uusin tulokas on 22-vuotias laulaja ja lauluntekijä WIL eli Vili Korteniemi, joka on kotoisin Vantaan Korsosta.

Suurelle yleisölle vielä toistaiseksi tuntematon tekijä on tehnyt omaa materiaalia ja keikkoja jo yli kymmenen vuoden ajan. Rap-musiikin ja popin välimaastossa 12-vuotiaasta sahannut WIL luonnehtii itseään poppariksi, jolta onnistuu myös rap-ilmaisu.

– Vaikka oon aina tykännyt laulaa ja tehdä laulettavia huukkeja, oon välillä ollut tosi epävarma ja miettinyt, että voinko mä oikeesti olla se jäbä joka laulaa, kun oon aina vaan räpännyt, artisti kertoo tiedotteessa.

Korsolaisen musiikki on kuitenkin herättänyt kiinnostusta, sillä hänen joulukuussa julkaisemansa Sinitarraa-single nousi parhaimillaan Spotifyn kuunnelluimpien biisien top 20 -listalle. Nyt käsillä on ensimmäinen julkaisu Sonyn alaisuudessa. Uutuuskappale Sekasin Päivist sai alkunsa kaverusten keskeisestä heitosta.

– Mulla oli usein ollut tapana sanoo, et oon sekasin päivistä ja yks kaveri heitti siihen joka kerta et “kuka se Päivi on?” Mun mielestä se oli niin huono läppä, et päätin että teen siitä vielä joku päivä biisin. Teksti syntyi jotenkin tosi helposti. Toi läppä, ja lopputarinan mä vaan näin mun edessä.

Kappale on WILin muiden tuotoksien tapaan hänen omaa käsialaansa.

– Mulle tekstit on tosi tärkee juttu, ja käytän niihin paljon aikaa. Haluan, että mun biiseissä on tarinaa ja tarttumapintaa. Kirjoitan tunnepohjalta, päivän fiiliksellä. Biisien aiheet liikkuu aika paljon ihmissuhteissa, jostain syystä ne on mulle kiinnostavia ja niistä on hauskaa kirjoiottaa biisejä. Kai mä oon sit joku parisuhderäppäri. Soundillisesti mun maailma on lähiö missä on pastellivärejä, WIL kertoo.

Ota Sekasin Päivist kuunteluun alta. Esittelyvideo artistista löytyy yltä.