Kohta ”sataa”?

Mihin Pete Parkkonen pyrkii uutuusvideollaan?

Kuten jokaisesta uutismediasta on saatu tänään lukea, Pete Parkkonen räväyttää ”ennennäkemättömän seksikkäällä musiikkivideolla”, jota hän on itse kuvaillut hyvällä maulla tehdyksi. ”Ennennäkemätön” kuvastaa Parkkosen uusinta ulostuloa sinänsä hyvin, että melko sanattomaksi se jättää.

Tottahan on, että jos Kohta sataa -videolla esiintyisi nainen, kukaan ei vaivautuisi kirjoittamaan siitä pöyristelevään sävyyn – sehän on nähty jo tuhannet kerrat aiemminkin. Ehkä filmausta voi tästä vinkkelistä katsoa jonkinlaisena parodiana, mutta sellaiseksi se näyttää vähän turhan vakavalta. En osaa päättää, tuntuuko paremmalta ajatella, että Parkkonen on tosissaan vai että ei ole. Alan kallistua jälkimmäiseen, sillä Parkkosen tason lahjakkuudella ei luulisi olevan tarvetta seksillä myymiseen – sitä paitsi hän näyttää hyvältä ihan vaatteet päälläkin.

Uutuusvideon on kirjoitettu tihkuvan seksiä, ja sitä se kieltämättä tekeekin – vähän turhankin konkreettisesti. Kohta sataa -seksikkyys ei nimittäin ole mitään sensuellia viettelyä vaan lähestulkoon pornoa, joka ei juuri jätä tilaa tulkinnalle. Hämmentävimmät assosiaatiot syntyvät Parkkosen genitaalien kohdalta pääsevästä vesisuihkusta, kun laulaja lupaa, että ”kohta sataa”. Koko videon ajan odotin, että lopusta paljastuisi jotain, mikä osoittaisi teoksen statementiksi, mutta jos sellainen oli, se jäi minulta huomaamatta. Jotenkin videon katselusta jää sen verran likainen olo, että alkaa toivoa sateen saapuvan.