Kiinnostaisiko nähdä aito ja oikea Tupac Shakur valkokankaalla? Kallion Riviera järjestää pari erikoisnäytöstä Kendrick Lamariakin inspiroineesta leffasta

25 vuoden takainen Poetic Justice nähdään elokuvateatterin ohjelmistossa ensisijaisesti Janet Jacksonin takia.

Kallion Riviera-elokuvateatteri järjestetään elokuussa kaksi näytöstä Tupac Shakurin ja Janet Jacksonin tähdittämästä Poetic Justice -elokuvasta. Näytökset ovat osa elokuvateatterin tämän kesän Diiva-elokuvasarjaa, jonka on kuratoinut käsikirjoittaja ja musiikkitoimittaja Anna Brotkin.

Vuonna 1993 ensi-iltansa saanut Poetic Justice (suomenkieliseltä nimeltään Murhan jälkeen) oli maailman suurimpiin r’n’b-artisteihin lukeutuvan Janet Jacksonin valkokangasdebyytti. Samalla se oli näyttelijänäkin lahjakkaan 2Pacin toinen iso rooli vuoden 1992 Juicen jälkeen. Romanttisen draamaelokuvan ohjasi ja käsikirjoitti ehkä parhaiten Boyz n the Hood – kulman kundit -elokuvasta tunnettu John Singleton.

Oma lukunsa on leffan soundtrack, jolla kuultiin 2Pacin ohella muun muassa TLC:tä sekä ensimmäisen kerran 14-vuotiasta Usheria. Samoin levyllä oli mukana Mista Grimmin, Warren G:n ja Nate Doggin yhteistyöraita Indo Smoke, jonka pitäisi soittaa kelloja myös Doggystylea luukuttaneille.

Lisäksi Poetic Justice on toiminut inspiraationa Kendrick Lamarin samannimiselle hengentuotteelle, jolla feattaa Drake. Kappale julkaistiin K. Dotin välittömäksi klassikoksi luonnehditulla Good Kid, M.A.A.D City -albumilla.

Näytökset järjestetään Rivierassa perjantaina 3. elokuuta klo 17.30 ja 20.15. Lisätietoa näytöksistä löytyy Facebookista ja liput pääsee hankkimaan täältä 14 euron kappalehintaan.