Kevin Gates joutuu jälleen vankilaan – perui Tavastian keikkansa

Jenkkiräppäri Kevin Gatesin piti esiintyä marraskuussa ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta tapahtuma jouduttiin perumaan Gatesin monotettua faniaan 180 vankilapäivän edestä.

Jenkkiräppäri Kevin Gatesin piti esiintyä Tavastialla marraskuussa. Gates on kuitenkin joutunut peruuttamaan koko Euroopan kiertueensa ja sitä myöten myös Suomen keikkansa vankilatuomionsa vuoksi. Gates on pahoitellut asiaa faneilleen: ”On behalf of Kevin, we are sorry to all of the fans (our family) who bought tickets to the upcoming shows. Promise to make it up to you guys.”

Viime vuoden elokuussa Gates potkaisi keikallaan naispuolista faniaan, kun koki uhrin yrittäneen repiä häntä pois lavalta. Valamiehistö ei kuitenkaan ostanut selitystä, joten Gates sai 180 päivän tuomion. Syyttäjä oli vaatinut vain 60 päivää, mutta tuomari triplasi vaateen tuomiossaan. Gatesin asianajajan mukaan räppärin jalka ei edes osunut potkituksi tulleeseen naiseen, mutta paikalta kuvattu video antaa tapahtumasta hieman toisenlaisen käsityksen.

Tuleva vankilareissu ei ole Gatesin ensimmäinen. Soolouransa vuoden 2007 mixtapella Pick Of Da Litter aloittaneen Kevin Gatesin nousujohteinen ura katkesi pian esikoisjulkaisun jälkeen, kun räppäri joutui lähes kolmeksi vuodeksi vankilaan.