Kesän haipatuin battle oli korkeatasoinen – poikkeuksellisen iso voittopotti meni joensuulaiselle freestyle-osaajalle

Verkkokauppa.com

Vuoden 2016 freestyle-räpin suomenmestari korjasi voiton nimiinsä.

Suomen freestyle-räppihistorian isoimmasta voittopotista miteltiin viime viikonloppuna Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevassa Verkkokauppa.comin myymälässä. Dude Island Festival -tapahtuman yhteydessä järjestettyyn battleen osallistui useita freestyle-piireissä kunnostautuneita tekijöitä.

Paikan päällä oli esimerkiksi useampikin freestyle-räpin suomenmestari, joista kaikki olivat mukana myös sunnuntain finaalissa. Mikissä nähtiin hallitsevan suomenmestarin Ironisen lisäksi vuosien 2016, 2014 ja 2013 mestarit Pure, MC Toni ja Rivo.

Voitto meni joensuulaiselle Purelle, joka vähäisistä yöunista huolimatta onnistui vakuuttamaan skillsseillään Solosen, Jodarokin, Kosolan, Särren ja Xmiehen muodostaman tuomariston.

– Finaali oli tosi kova ja miulla vastassa oli nuori 18-vuotias Ahti, joka on tosi taitava kaveri. Mie korjasin sitten sen isomman studion kotia ja Ahti kans pätevän paketin kotiin viemiseksi.

Kilpailun voittaja sai palkinnoksi 27” iMac Retina 5K:n sekä 5000 euron arvoisen kotistudio. Pure toivoo, että voitto toimisi käänteentekevänä hetkenä hänen omalle uralleen, kun työskentely onnistuu jatkossa alusta loppuun kotioloissa. Itse tapahtumaa joensuulainen pitää loistavana.

– Toivon että järjestetään jatkossakin, niin houkuttaa paikalle kovan tason tekijöitä, mikä saa aikaan hyvätasoiset battlet.

YouTubeen on ladattu muutamia taltiointeja tapahtumasta. Tsekkaa finaalibattle alta.