Katutanssitaitoiset nuoret huomio! Palefacen uuteen videoon haetaan avustajia

Joni Sarkki

Suomen hauskin mies -draamakomedia ei ole rap-artistin ainoa vuoden 1918 dramaattisiin tapahtumiin liittyvä projekti tänä vuonna.

Yle on tekemässä kolmiosaista dokumenttisarjaa Laulu sisällissodasta, jossa Paleface on mukana keskeisessä osassa. Yle TV1:llä toukokuussa nähtävässä sarjassa yhteiskunnallisena kommentaattorina tunnettu rap-artisti tutkii Suomen sisällissodan syntyhistoriaa, vaiheita ja suomalaisiin jättämiä jälkiä.

Paleface hakee samalla eri ihmisiltä tarinoita siitä, mitä sadan vuoden takaisesta sisällissodasta pitäisi taltioida laulumuotoon. Lopuksi hän tekee kokoamansa aineiston pohjalta oman kappaleensa aiheesta.

Kappaleesta kuvattavaan musiikkivideoon on nyt haussa 3-5 katutanssitaitoista poikaa, joiden ikähaitari on 16-23 vuotta. Video kuvataan 22.-23. helmikuuta. Nuoria tarvitaan torstaina 22. helmikuuta klo 11-20 välillä ja perjantaina 23. helmikuuta klo 10-19 välisenä aikana. Kaikkia ei tarvita koko aikaa, mutta avustajien kuvaukset ajoittuvat edellä mainittujen kellonaikojen väliin 3-6 tunnin sessioina.

Avustajille maksetaan 60 euron korvaus ja heille on tarjolla välipalaa paikan päällä. Kiinnostuneet voivat lähettää omat tietonsa valokuvan kanssa osoitteeseen riika.nikkarinen@yle.fi. Yhteydenottojen takaraja on keskiviikko 14. helmikuuta.