Kasvukipuja ja vaikeita elämäntilanteita – kuuntele NaharYn uusi sinkku

Katso myös biisin iloa ja angolalaisgroovia huokuva musiikkivideo.

NaharY julkaisi viime viikolla singlelohkaisun tulevalta EP:ltä. Menneisyyden arvet on tarina NaharYn matkasta menneisyydestä nykypäivään. Biisillä vierailee aiemminkin Naharyn kappaleilla räpännyt Toinen Kadunpoika.

Kappaleella käydään läpi kasvukipuja ja sopeutumista vaikeisiin elämäntilanteisiin, mutta samalla kappale tuo esille myös afrosuomalaisnuoren näkökulmaa siitä, miten elämän kipukohdat ovat valmistelleet nykyhetkeen ja jo kuljettuun polkuun.

Menneisyyden Arvet -kappaleella myös sämplätään Belita Palman Fidel Castro -kappaletta, jossa kuullaan Angolan alkuperäiskieltä kimbundua, joka on lähes kuollut kieli Angola yhteisössä. Menneisyyden Arvet -musiikkivideolla haluttiin tuoda esille afrikkalaista kulttuuria väreillä, pukeutumisella, esineillä ja tanssilla. Vaikka Menneisyyden Arvet on syvällinen ja herkkä, kappaleen musiikkivideo huokuu elämää, iloa ja angolalaisgroovia, sillä vaikeudet ovat tehty voitettaviksi.

NaharY, oikealta nimeltään Euclides Nahary De Almeida, on uusi nimi monille, mutta osa voi muistaa artistin Aggressivos-duosta. Räppärin viimeisimpiä julkaisuja ovat olleet #SquadiLiikkeel, Edelleen (feat. Toinen Kadunpoika) ja Medellin (ft. Meerirosvo). Räppäyskieli on vaihtunut portugalin ja englannin kielestä suomen kieleen ja tulevaisuudessa artistin on tarkoitus tehdä lisää musiikkia, jossa yhdistyvät afro- ja latinosoundit.

Katso tuoreen biisin musavideo alta: