Kansa tahtoo Kapasiteettiyksikön takaisin – mitä miehet itse vastaavat?

YleX järjesti äänestyksen siitä, minkä kotimaisen rap-artistin pitäisi tehdä comeback. FUM.fi selvitti, vastaako skaban voittanut Kapasiteettiyksikkö äänestäjien toiveeseen.

Kuvakreditit: Rähinä Records

Suomirap-trio Kapasiteettiyksikkö äänitti ensimmäisen demonsa jo vuonna 1999, minkä jälkeen Warner signasi porukan. Kapasiteettiyksikkö toimi aktiivisesti vuoteen 2008 saakka, joista viimeiset viisi vuotta Fintelligensin jäsenten kanssa perustamansa Rähinä Recordsin alla. Viimeksi Andu, Tasis ja Uniikki olivat yhdessä lavalla vuoden 2012 Summer Up:ssa.

– Ei comeback ole varsinaisesti suunnitelmissa. Sanotaan, että kaksi kolmasosaa meistä olisi ehkä jopa paluun kannalla, mutta yksi kolmesta ei sitä kannata. Never say never, tietysti, mutta ei sellaista voi ainakaan luvata, Uniikki vastaa tiedusteluun porukan comeback-aikeista. Äänestystulos lämmittää kuitenkin artistin mieltä:

– Onhan se kiva huomata, että jengi jaksaa meitä kaivata, vaikka ollaan jo kahdeksan vuotta oltu telakalla.

Menestyvänänä ravintolayrittäjänä viime vuodet toiminut Andu on samoilla linjoilla Uniikin kanssa.

– Tämähän kuulostaa hienolta ja imartelevalta! Tässähän on kulunut jo kymmenen vuotta siitä, kun julkaisimme viimeisen levymme. Se on pitkä aika, ja muistot ovat ehtineet kultaantua, mutta pitää muistaa, etten ole jättänyt musiikkibisnestä, sillä olenhan aktiivisesti vetelemässä naruja Rähinän taustalla. Joten en ole päästänyt irti räppitouhuista, Andu kertoo.

Mutta olisiko Andu valmis palaamaan Kapasiteettiyksikön riveihin ja lavoille?

– Teimme viisi albumia ja elimme aamusta iltaan sitä räppilaiffia 7-8 vuotta, joten nyt tuntuu hieman hankalalta ajatella, että antaisin itsestäni saman seuraavat viisi vuotta. Makeinta KY:n ajoissa oli se taustatyö, biisien kirjoittaminen ja studiotyöskentely. Olivat keikatkin siistejä, mutta studiomuistot lämmittävät sydäntä.

– Never say never, ja on hauskaa leikitellä ajatuksella paluusta. Ja olemmehan me tehneet joitain yksittäisiä pistokeikkoja. Räppi kuitenkin merkkaa mulle törkeän paljon, ja mulla on nyt menossa vahva räppikausi. Enkä ole koskaan jättänyt hiphop-kulttuuria. Se on antanut mulle niin paljon tiettyjä arvoja, jotka auttavat minua nykyisessä työssäni, Andu summaa.

Kapasiteettiyksikkö sai 13% äänistä YleX:n äänestyksessä. Kakkoseksi kiri Pikku G, ja kolmannelle sijalle 10 prosentilla äänistä ylsi Skandaali.

Kuvakaappaus YleX:n äänestystuloksista.

Kapasiteettiyksikön suurimpia hittejä ovat Hei Neidit, Erobiisi  ja Hectorin feattaama Tää On Mun Stadi.