Kalle Kinos uudesta sinkustaan: ”Olen haipeissa siitä, että olen elossa!”

Pitkän linjan rap-veteraani Kalle Kinos julkaisi uuden sinkun, joka sai nimekseen Haipis Liikun Kaupunkiin.

Tamperelaisräppäri avasi FUM.FI:lle biisin punaista lankaa. Räppärin mukaan biisi, jolla räppää myös Eiran Jordanina tunnettu Särre, kertoo siitä, kuinka paljon kaiken ikävän läpikäymisen jälkeen tuntuu hyvältä nousta aamuisin, lähteä liikenteeseen ja tajuta, kuinka hyvin asiat ovat.

– Kun herään aamuisin, avaan sosiaalisen median ja näen mitä maailmalla tapahtuu, se ei enää pilaa päivää, kun elämässä paljon kokeneena ja nähneenä muistaa, kuinka hyvin itsellä on asiat, Kinos toteaa.

– Kun sitten lähden liikenteeseen, olen haipeissa siitä, että olen elossa ja kaikki on hyvin, mutta se ei välttämättä näy ulospäin.

Miehen mukaan Yhdysvalloista Suomeen rahdattu ajatusmaailma, jonka mukaan aina pitäisi olla ulospäin positiivinen ja hymyillä ei sovi.

– Jenkkihaippi on tänne vähän vieras ajatus. Se ei mielestäni sovi suomalaiseen mielenalaan, ja ei sitä aina pysty näkemään ulospäin, mikä ihmisillä on se todellinen fiilis. Jokaisella meillä on oma ekspressiomme.

– Totta kai on ihan sama, jos vaikka esittää ulospäin onnellista, vaikka olisi huonolla fiiliksellä, jos sillä pysyy järjissään. Mutta pitkällä tähtäimellä ei ole hyväksi, jos aina vain esittää.

Kalle Kinos paljasti myös sen, että uuden sinkun myötä luvassa on myös pidempääkin kokonaisuutta.

– Seuraava levyni on EP nimeltään Lamminpää. Nimi tulee siitä, että olen kotoisin Lamminpäästä. Sitä on tavallaan palannut takaisin juurilleen, sillä tämänkin biisin tuottaneen Rico Tubbsin biittejä kuunneltiin silloin, kun asuin vielä mutsin luona Lamminpäässä.

Miehen edellinen albumi Syvä Ätmös ilmestyi vuonna 2015. Kinoksen mukaan kyseinen levy sisälsi todella paljon itsetutkiskelua.

– Syvä Ätmös -levyn aikaan halusin tiettyjä juttuja ulos systeemistäni, eikä mua kiinnostanut, myykö levy kymmenen tai tuhat kappaletta. Näin jälkikäteen olen tajunnut, että tein sen ihan vain itseäni varten. Nyt on helpompaa tehdä uutta materiaalia, kun on puhunut nuo asiat auki, Kalle Kinos summaa.