Kalifornia-Keken yllättävä yhteistyö Ona Kamun kanssa: ”Taiteellisesti yksi rohkeimpia ja vapautuneimpia duunejani”

Elektro-indie-artisti Ona Kamun tänään julkaistu Heimo minussa on nykyihmisen tunnusbiisi, jossa painitaan yksinäisyyden ja pelkojen kanssa.

Monilahjakas Ona Kamu säveltää, sanoittaa, soittaa, laulaa, äänittää ja ohjelmoi musiikkinsa itse. Tulevalle albumilleen, jolta on tänään julkaistu sinkkulohkaisu Heimo minussa, Kamu sai tuottajaparikseen muun muassa Ruger Haueria ja Paperi T:tä tuottaneen Kalifornia-Keken. Kappaleen monella tasolla alastoman musiikkivideon on ohjannut valokuvaaja Kaapo Kamu.

Kalifornia-Keken ja Ona Kamun yhteistyö on yllättävä veto – kaksikolla on 20 vuoden ikäero ja täysin erilaiset taustat. Molemmat artistit ovat kuitenkin, tai ehkä juuri siksi, kokeneet sen todella antoisana:

– Tämä on taiteellisesti yksi rohkeimpia ja vapautuneimpia duuneja mitä olen tehnyt. On todella tyytyväinen fiilis, että on päästänyt käsistään jotain näin ilmaisuvoimaista ja kunnianhimoista. En usko, että tällaista levyä on kukaan tehnyt Suomessa ehkä ikinä, Kalifornia-Keke kuvailee helmikuussa julkaistavaa albumia.

– Kalifornia-Keke on hengenheimolaiseni, ja kiistatta Suomen lahjakkain tuottaja, Kamu jatkaa.

– Ona Kamun musiikki on kiinnostavaa, sillä siinä on meidän kahden kautta vähän outo yhdistelmä. Se on todella uutta ja modernia, mutta siinä on kuitenkin joku syvempi elämänviisaus ja ikuisuus, Kalifornia-Keke kertoo.

 

Heimo minussa julkaistiin Ona Kamun perustaman Pakara Records -levy-yhtiön kautta. Se kaikki jää -albumin vinyylipainokselle haetaan joukkorahoitusta Mesenaatissa seuraavan kuukauden ajan.