Kaksi odotettua hiphop-aiheista kirjaa siirtyy ensi vuoden puolelle – vuonna 2019 julkaistaan myös Palefacen uusi kirja

Paleface on koulinut skidejä jo vuosikausia. Kuva vuodelta 2003.
Olga Poppius

Ensi vuodesta tulee iso ainakin suomalaisten hiphop-kirjojen osalta.

Takavuosina kotimaisten hiphop-levyjen pykiminen ei ollut ollenkaan poikkeuksellista, joten tuntuukin lähes säännönmukaiselta, että sama ilmiö näkyy myös kirjojen puolella. Alun perin tälle vuodelle kaavaillut kirjaprojektit ovat nimittäin siirtyneet vuoden 2019 puolelle Mikko Aaltosen 7 veljestä – 20 vuotta Rähinää -kirjaa lukuunottamatta.

Helmikuussa julkistettu Mikael Gabrielin elämäkertakirja Mikael Gabriel – Alasti oli tarkoitus julkaista jo syksyllä, mutta sen julkaisuaikatauluun on tullut muutoksia. Tällä tietoa WSOY:n kustantama ja Laura Frimanin kirjoittama kirja tulee myyntiin 22. helmikuuta 2019.

Yhtä lailla Ville Similän ja Panu Hietanevan Lainaan enkä palauta: Suomalainen rap ja hiphop 1983–2018 on saanut uuden julkaisuaikataulun. Liken kustantaman historiikin tämänhetkiseksi julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu 29. maaliskuuta.

Keväällä 2019 julkaistaan edellä mainittujen teosten lisäksi Palefacen uusi hiphop-aiheinen kirja, joka keskittyy ensimmäisenä räppien kirjoittamiseen ja räppäämisen tekniikkaan. Projektista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Daddy Palesin aiempaan kirjalliseen tuotantoon lukeutuvat muun muassa vuoden 2011 RappiotaidettaSuomiräpin tekijät sekä viimevuotinen Viides Maamme Kirja.