Jyväskylän rap-kentän neljännen aallon edustaja Pyrythekid julkaisee uuden sinkun

Pyrythekid julkaisee huomenna, 22. marraskuuta singlen.

Jyväskylästä kumpuaa jälleen, kun suomirap-kentän uusi lupaus Pyrythekid julkaisee huomenna Överdogin kautta ensimmäisen singlensä nimeltään Kaupunki. Koko kappale on luomua Jyväskylää, kun featista vastaa Rekami ja tuotannosta niin ikään Rekami sekä LX-Beats. Yhdeksänkymmentäluvulle nyökkäilevä, mutta kuitenkin modernilta kuulostava kappale tuo Jyväskylän uuden sekä vanhan koulukunnan yhteen.

Kotikaupunkirakkautta julistavan kappaleen räppejä taustoittaa west coast -henkinen päätä nyökyttävä biitti. Samettisia sähköpianoja ja leadeja komppaavat läskit rummut ja groovaava bassolinja. Lyyrisesti kappale maalaailee kotikaupungin elämäntyyliä ja mentaliteettia. Kappaleen asenteesta löytyy myös terveellinen annos nuorta uhoa ja itsevarmuutta. Koukuttava possekertosäe saa takuuvarmasti vanhan liiton räppipäänkin kädet heilumaan.

”Jyväskyläläinen Jylkkäri-lehti kirjoitti hiljattain siitä, että Jyväskylän rap-kentällä on alkamassa neljännen aallon vuoro, ja olikin siisti päästä tällaiseen biisiin mukaan missä pystyin nostalgiamielessä romantisoimaan juttuja, mitkä tälle uudelle sukupolvelle on vasta edessä. Aaro ja Pyrythekid pitää kyllä varmasti huolen, että pääkaupunki pysyy pystyssä silloinkin kun me vanhemmat tekijät ei olla siellä vahtimassa”, kommentoi kappaleen featista vastaava Rekami.