Jyväskylän pääkirjastossa järjestetään viikonloppuna ilmaiset lauantaijamit – tiedossa monipuolinen katsaus hiphop-kulttuuriin

DJ R2ISDJ2 vastaa Lauantaijamien musiikista ja DJ-opastuksesta.
Niko Kauppinen

Paikalla nähdään muun muassa DJ-kirjan kirjoittaja.

Jyväskylän pääkirjastossa on luvassa tuhti annos hiphop-kulttuuria tulevana viikonloppuna. Lauantaina 19. toukokuuta paikan päälle saapuu katutanssi-, DJ- ja graffitikulttuurin ammattilaisia ohjaamaan osallistujia hiphopin eri elementtien pariin.

Bboy-opastuksesta huolehtii Slyrre Äs, kun taas musiikista ja DJ-toiminnan ohjauksesta vastaa DJ R2ISDJ2. Kirjaston vinyylejä on metskaamassa myös Soul Valpio, joka kuuluu kahden edellämainitun nimen tapaan paikalliseen Toistuvat Yllätykset -kokoonpanoon. Rap-lyriikoiden tekemiseen paneudutaan Soul Valpion ja Joosu J:n vetämässä työpajassa. Mikäli graffitien tekeminen kiinnostaa, niin sketsaaminen onnistuu Janne Juhani Julman ohjauksessa.

Lisäksi tapahtumassa sukelletaan kaiken muun ohella toimittajana ja musiikkikuraattorina tunnetun Matti Niveksen kehutun DJ-kirjan maailmaan. Kirjailija nähdään itse kertaamassa suomalaisen DJ-kulttuurin historiaa livenä.

Pääkirjaston toisessa kerroksessa palvelee jamikahvila, jossa on tarjolla suolaista ja makeaa syötävää sekä kylmiä ja lämpimiä juomia. Lisäksi paikalla on Hiphop-kirjasto. Lauantaijameihin on vapaa pääsy.

 

Tapahtuman järjestävät Jyväskylän kaupungin pääkirjasto ja kaupungin nuorisopalvelut sekä Kulttuuriyhdistys TUFF ja Yläkaupungin Yö. Tarkemmat aikataulut löytyvät Facebookista.