JVG:n tuoreimmalla pitkäsoitolla fiitannut 18-vuotias IBE julkaisi oman esikoislevynsä

IBE:n levyn punaisena lankana ovat tunteet ja mielialat.

Helsinkiläiselle Skorpionille vuodenvaihteessa kiinnitetty rap-artisti IBE on julkaissut omaa nimeään kantavan debyyttilevynsä. Vuonna 1999 syntynyt artisti on tehnyt vaikutuksen jo moniin hiphop-piireissä tunnettuihin hahmoihin ja päässyt tekemään yhteistyötä esimerkiksi JVG:n kanssa. Hänen omalla Eurovisioit-kappaleellaan on kasassa jo lähes puoli miljoonaa striimauskertaa.

IBE:n tuoreen julkaisun ytimessä ovat tunteet ja mielialat. Mukana on pullistelevaa itsevarmuutta, mutta myös heikkouden tunnustamista, sydänsuruja ja jopa suoranaista murtumista. Toisin sanoen introspektiivinen levy on siis teini-ikäisen miehenalun epälineaarinen kasvutarina.

IBE on todennäköisesti ensimmäinen suomenkielinen rap-levy, jossa käsitellään näin laajasti nykynuorten arkista, sosiaalisen median värittämää elämää. Kappaleiden järjestys ei ole sattumanvarainen: tarina alkaa hyvästä olotilasta, jota koetellaan raita raidalta muun muassa ihmissuhdeongelmien muodossa. Ongelmista ei osata puhua ja sen seurauksena ajaudutaan umpikujaan, josta pelastaa rakastuminen. Alkaako sama kehä uudestaan vai onko oppirahat jo maksettu?

Seitsemän kappaleen mittaisen hengentuotteen tuotannosta päävastuussa ovat IBE:n ikätoverit EM ja My Friend Marla, mutta mukana on myös rap-veteraani Kalifornia-Keke. Vierailijoina levyllä kuullaan PME Recordsille sainattu artistitulokas Cledos sekä samalla levy-yhtiölle kiinnitetyn Graciaksen pikkuveli Deezydavid.

IBE:n levyjulkkarit pidetään Valkoisessa Salissa Helsingissä lauantaina 21. lokakuuta. Lisätietoja löydät Facebookista täältä!