JVG:n neljän vuoden takainen posseraita poiki ehkä loppukesän isoimman hitin – Gasellien uutuussinglellä ei haikailla Malagaan

Hätä-Miikan laini toimi inspiraationa tuoreelle yhteistyöraidalle.

Kahden ison kotimaisen rap-kokoonpanon yhteistyön hedelmä eli Gasellien ja JVG:n Mitä mä Malagas? on nyt tipahtanut suoratoistopalveluihin. Sataprosenttista kesähittiainesta edustava kappale sai ensiesityksensä jo viime kuussa Ruisrockin rantalavalla.

Gasellien mukaan yhteiskappaleen tekoprosessi oli mutkaton. Inspiraatio kappaleelle löytyi JVG:n, Gasellien, Graciaksen, Paperi T:n, Junon, Stepan, Särren ja Kuben vuonna 2014 julkaistulta Mist sä tuut -posseraidalta.

– Joskus biisit syntyy hetkessä ja joskus niiden teko vie kuukausia. Mitä mä Malagas? kuuluu ehdottomasti niihin, jotka syntyivät hetkessä. Kappaleen sanoituspuoli kävi sikäli helposti, että oltiin talvella käyty bändin kesken pitkä keskustelu siitä, että missä me asuttais, jos sais valita minkä tahansa paikan maailmassa. Käytiin läpi paratiisisaaret ja metropolit, mutta lopulta päädyttiin yksimielisesti siihen, että ei me haluttais muuttaa Suomesta ja Helsingistä mihinkään. Täällä asuu valtaosa ystävistä ja kavereista. Kadut on tuttuja ja tietää suunnilleen miten asiat toimii. Välillä voi käydä ihmettelemässä isoa maailmaa, mut kotiin on aina kiva palata, Gasellit kertovat tiedotteessa.

Mist sä tuut -posseraitojen jälkeenkin Gaselleilla oli suunnitelmissa tehdä lisää yhteistyötä JVG:n kanssa. Kokoonpanon mielestä Mitä mä Malagas? oli enemmän kuin luonnollinen paikka jatkaa sitä.

– Me ollaan aiemmin vierailtu niiden Mist sä tuut -biiseillä, joten oli vähän niin kuin meidän vuoro kutsua ne meidän biisille. Levylle aiemmin tehdyistä biiseistä mikään ei kuitenkaan ihan tuntunut sopivalta, ei tullut sitä oikeaa fiilistä. Sit kun Mitä mä Malagas? alko etenemään, niin aika nopeasti oli selvää, että JVG on saatava mukaan, onhan biisin nimikin peräisin niiden biisillä esitetystä säkeistöstä. Onneks Jare ja Ville innostu ja lähti mukaan!

Kuuntele kappale alta. Molemmat kokoonpanot on mahdollista nähdä tänään Tampereen Blockfesteillä, joten suuntaaminen Ratinaan kannattaa vaikka viihtyisitkin hiton hyvin himassa.