JVG:llä on jälleen hallussaan uusi ennätys – näitä lukuja ei ihan helposti ohiteta

Tiedossa on taas uusia jalometallilevyjä seinille.

Vuonna 2009 perustettu JVG on rikkonut alle kymmenen vuoden mittaisella urallaan lukuisia ennätyksiä, eikä loppua näy. Nyt duon kaksi hittisingleä on ylittänyt samaan aikaan nelinkertaisen platinan rajan eli yli 16 miljoonaa striimiä. Kappaleet ovat megahitit Tarkenee ja Hehkuu, joista kummankin kertosäkeessä laulaa Teemu Brunila.

Molemmat kappaleet sinkoutuivat heti julkaisunsa jälkeen Spotifyn ykkössijalle ja kappaleista tuli valtavia hittejä: Hehkuu oli ensimmäisellä sijalla 35 päivää ja Tarkenee 32 päivää putkeen. Lisäksi molemmat hitit pysyttelivät TOP10-listalla jopa kolme kuukautta. Kappaleet ovat kaikkien aikojen kuunnelluimmat kotimaiset kappaleet Suomen Spotifyssa, joten JVG:llä on siis hallussaan sekä ykkös- että kakkossija.

Tarkenee oli ensimmäinen suomenkielinen kappale, joka ylitti 10 miljoonan striimin rajan. Kappale palkittiinkin alkuvuodesta 2016 Emma Gaalassa vuoden striimatuimpana kappaleena. Sekä Hehkuu että Tarkenee ovat JVG:n, Antti ”RZY” Riihimäen ja Teemu Brunilan säveltämiä ja sanoittamia. Jälkimmäisellä kappaleella mukana myös Fried Musicin tuottajaguru Jukka Immonen.

Tällä hetkellä JVG on numeroiden valossa kiistattomasti Suomen suosituin yhtye. Yli 200 000 albumia myynyt yhtye palkittiin vastikään Emma Gaalassa vuoden hip hop -pystillä. Elokuussa ilman ennakkopromootiota julkaistu Popkorni-albumi lähestyy tuplaplatinaa samalla kun joulukuussa ilmestynyt samanniminen single on edelleen Suomen Spotifyn sijalla kahdeksan.