JVG palaa uudella videollaan MM95-huuman aikoihin – artistien uniikit takit on mahdollista ostaa hyväntekeväisyyshuutokaupasta

Aleksi Alku

Hombre on 95-elokuvan virallinen tunnuskappale.

Suomen suosituin rap-duo JVG on julkaissut Vesalan kanssa tekemästään Hombre-kappaleesta videon. Kappale toimii joulukuussa ensi-iltansa saavan 95-elokuvan virallisena tunnuskappaleena. Aleksi Mäkelän ohjaama fiktiivinen 95 kertoo moniulotteisen tarinan siitä, miten Suomesta tuli jääkiekon maailmanmestari ensimmäistä kertaa ja miten se vaikutti suomalaiseen kansaan.

Tuoreella videolla liikutaan kultahuumasta tutuissa maisemissa ja nähdään ennennäkemätöntä materiaalia elokuvasta. Mukana on muun muassa yhden vuoden 1995 mestaruusjoukkueen pelaajan cameo.

Urheiluhulluina tunnetut Jare ja VilleGalle muistavat yhä tarkalleen, miltä Suomen ensimmäinen jääkiekon maailmanmestaruus tuntui.

– Maailmanmestaruuden jälkeisenä päivänä laulettiin koulussa ”Suomi on uusi maailmanmestari”. Vaikka oltiin vasta tokalla luokalla, niin sitä ei unohda koskaan, kaksikko kertaa.

Duon platinarajan rikkoneelta Popkorni-albumilta löytyvä kappale kertoo Vesalan mukaan siitä, kuinka ystävät tukevat toisiaan vaikeinakin aikoina.

– Hombre kuvaa mulle sitä, kuinka ystäväporukassa on vuosien mittaan muodostunut joukkuehenki, jossa jokainen on yhtä tärkeä osa jengiä. Se kertoo sisaruudesta ja veljeydestä, artisti avaa.

Videolla nähtävät uniikit ”95” design-takit on mahdollista huutaa omakseen, sillä artistit ovat tukemassa nuoriso-, nais- ja vammaisurheilua. Takit on tehnyt vaatesuunnittelija Eetu Räisänen, joka on aiemmin suunnitellut AITO Studiosin kautta vaatteita aikaisemmin esimerkiksi Cheekille, Sannille ja Elastiselle.

– Halusin yhdistää jääkiekon ja katumuodin saumattomaksi kokonaisuudeksi. Takkien selkämykseen on ikuistettu 95-turnauksen Suomen erätulokset. Kultaisena kiiltävä printti kuvastaa sitä omaperäisyyttä, jota artisteillakin on. AITO Studios saa inspiraationsa suurista suomalaisista vaikuttajista – niin tässäkin projektissa, Räisänen kertoo.

Huutokaupasta saadut varat ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyysyhdistys Finnish Flash ry:lle. Vuonna 1994 alkunsa saanutta yhdistystä olivat perustamassa kiekkonimet Teemu Selänne, Waltteri Immonen, Markus Ketterer, Petteri Immonen ja Keijo Säilynoja.

Artistien 95-takit Huuto.net:ssä:
Jaren (JVG) ”95” design-takki
VilleGallen (JVG) ”95” design-takki
Paula Vesalan ”95” design-takki