JVG juhlistaa vappua virtuaalitodellisuudessa pidettävällä keikalla

Virtuaalinen Senaatintori kutsuu.

JVG tanssittaa koronakaranteenissa vappua juhlivaa kansaa virtuaalitodellisuuden turvin. Duon isännöimiin etäpitoihin voi liittyä virtuaalitodellisuuteen pystytetyllä Helsingin Senaatintorilla torstaina 30. huhtikuuta kello 19 Helsinki kanavan ja Burstin sivulta. Illasta säilytettävä tallenne on katsottavissa 48 tuntia keikan jälkeen.

”Ensi viikolla juhlitaan kaikkien aikojen etävappua, ja ihan mahtavaa, että me voidaan tällä tavalla bailata teidän kanssa! Tää on se keikka, kun ikuinen vappu muuttuu kotoisaksi etävapuksi ja tuodaan vähän juhlaa tähän poikkeukselliseen kevääseen. Nyt tehdään historiaa viettämällä vappua kotoa käsin, mutta silti yhdessä”, JVG hehkuttaa tulevaa vappukeikkaa.

”Meillä on edessä hyvin erilainen vappu, jonka tulemme viettämään toisistamme erillään. Vaikka emme ole fyysisesti yhdessä, voimme silti iloita vapusta yhteisönä, henkisesti yhdessä. JVG:n live-keikka virtuaalisessa Helsingissä on osa kaupungin etävapun monipuolista kattausta, jolla haluamme mahdollistaa näissä poikkeusoloissa mahdollisimman hyvän vapun kaikille. Virtuaalitodellisuudessa toteutettavan ohjelman ansiosta voimme viettää kaikkien aikojen etävappua yhdessä erikseen”, kertoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kokemus on rakennettu Zoanin kehittämän Burst Live -teknologia-alustan päälle. Keskeistä osaa näyttelee Unreal Engine -pelimoottori, jossa virtuaalitodellisuus eli tässä tapauksessa Senaatintorin 3D-malli, pyörii. Yleisö liittyy keikkaan omilla älypuhelimillaan tai tietokoneillaan. VR-laseja ei tarvita. Jokainen keikalle kirjautunut ihminen voi valita itselleen avatarin ja hyvällä onnella nähdä siis itsensä tanssimassa virtuaalisella torilla keikan yleisössä. Keikalla ei tarvitse tyytyä vain katsomaan, vaan yleisöä kannustetaan reagoimaan elein, suosionosoituksin tai emojein, jotka välittyvät studiossa esiintyville artisteille reaaliajassa.

“Olemme kehittäneet alustaa jo pitkään, ja korona loi tarpeen ottaa se käyttöön. Mikäpä olisi parempi tapa kuin kotikaupungin etävapun ohjelman mahdollistaminen”, Miikka Rosendahl sanoo.

Keikan tarjoavat Helsingin kaupunki yhdessä virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoanin ja Fullsteam Agencyn kanssa. Konserttia mahdollistamassa myös OnePlus, Marli Juissi ja PME Records. Tapahtuman Facebook-sivulle pääsee tästä.