Juoma virtaa ja räppi raikaa – paljon kaivattu räppiklubi tekee odotetun paluun!

Yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista räppiklubeista tekee paluun perjantaina 4. marraskuuta, kun Helsingin Suvilahdessa järjestetään legendaarisen Big Chips -klubin comeback-bileet.

big chipsPitkän linjan räppi-DJ:t DJ K2 ja Mista S järjestivät ensimmäisen Big Chips -illan helmikuussa 2013, kunnes yleisön suursuosikiksi noussut klubi ajettiin alas kaksi vuotta sitten.

– Olemme kuulleet niin monesta eri tuutista pyyntöjä, kuinka Chipsit pitäisi saada takaisin. Kysymyksiä, milloin se tapahtuu, on kuultu, jos ei nyt päivittäin, niin ainakin viikoittain, K2 kertoo.

Miksi sitten suosittu klubi lopetettiin, vaikka tilausta olisi moiselle ollut?

– Jos ihan rehellisiä ollaan, ja myös Mista S allekirjoittaa tämän, meillä oli helvetin hyvä paikka Adamsin kanssa. Ja kun se ravintola lopetti toimintansa, emme löytäneet riittävän hyvää mestaa riittävän hyvästä paikasta.

Suvilahden Tiivistämö on hyvä paikka tällaiselle one offille, ja tämän jälkeen katsomme keväällä, mistä jatkuvampi lokaatio löytyy. Olen aivan varma siitä, että Chipsit saavat vakiopaikan, K2 lupaa.

Miehen mukaan klubin suosion salaisuus on monen asian summa, vaikka tuurilla on oma lusikkansa sopassa.

– Meillä on tässä loistava tiimi tekemässä iltoja. Jokainen ukko, jonka kanssa tätä tehdään, on mukana intohimosta musiikkia ja räppikulttuuria kohtaan. Yritämme aina tehdä hommat paremmin kuin edellisellä kerralla. Plus meiltä löytyy karmea määrä kokemusta tällaisten iltojen järjestämisestä.

Mihin Big Chipsien suosio sitten perustuu?

– Kun ryhdyimme tekemään näitä iltoja, meiltä pyydettiin sitä retrofiilistä ja -musaa, sillä moni halusi palata fiilistelemään sitä 2005/2006-musaa, mutta vanhan musiikkimiehenä en kokenut, että vanhan lämmittäminen kantaa kovinkaan kauas. Taisi olla niin, että vain yhden illan ajan soitimme vanhempaa musiikkia.

– Vanhat hitit ovat kaiken perusta, mutta oma kunnianhimoni ei anna periksi pyöritellä vain klassikoita. Musiikin nykytrendit vaikuttavat kuitenkin aika vähän iltojen musalinjaukseen.

DJ K2 lupaa bilettäjille perjantainen ilta lupaa bilettäjille audiovisuaalisen kokemuksen, jota ei hetkeen unohdeta.

– Vanhemman musan fiilistelijöille luvassa on niitä 2000-luvun alun klassikoita, mutta seassa on myös makeita uusia juttuja. Olemme Mistan kanssa pyrkineet kouluttamaan yleisöä bailaamaan mitä erilaisempaa musiikkia. Yhtäkkiä jengi huomaakin tanssivansa jotain moombahtonia tai dancehall reggaeta.

– Vahvuutemme on muuntautumiskykyisyys. Pystymme ottamaan haltuun jengin kuin jengin. Ja saamaan sen tanssilattian liekkeihin, sillä me emme ole siellä himmailemassa.

Big Chips – Dia de los Muertos Suvilahden Tiivistämössä 4.11.