Jukka Poika teki jatko-osan syrjäkylien nuorille suunnatulle hitilleen

Suomen suosituin reggae-artisti julkaisi kaksi uutta kappaletta.

Kesä ja reggae mätsäävät saumattomasti yhteen ja sen on tainnut todeta myös Jukka Poika. Pitkän linjan reggae-artistilta on nyt kuin tilauksesta tullut ulos uusi tuplasingle, jolta löytyy kappaleet Kurkota tähtiin ja Sano se taas.

Jukka Pojan mukaan raidat täydentävät aihepiireillään toisiaan. Kurkota tähtiin -kappaletta voisi samalla pitää jopa jonkinlaisena jatko-osana artistin tunnetuimpiin hengentuotoksiin lukeutuvalle Älä tyri nyt -hitille.

– Molemmissa on omanlaisensa opettava, suoraan kuulijalle puhuva meininki. Siinä missä Älä tyri puhui levottomalle nuorelle, Kurkota tähtiin käsittelee menestymiseen ja muihin ihmisiin suhtautumista – Älä tyriin nähden siis tavallaan seuraava askel. Suurin osa biiseissä soittavista muusikoista on myös samaa kaartia, Jukka Poika toteaa.

Reggaen perinteitä edustaakin julkaisulla elävä bändi. Tuplasinglen sävellyksistä ja sanoituksista vastaa Jukka Poika itse, kun taas tuotantopuoli on Tommi Tikkasen kädenjälkeä.

Mitenkään laskelmoidusti Jukka Poika ei kuitenkaan lähtenyt tekemään jatko-osaa hitilleen. Kummankin uutuuskappaleen syntyprosessi oli artistin kuvauksen mukaan sieltä perinteisimmästä päästä.

– Kappaleet saivat alkunsa vanhanaikaisesti kitaraa rämpyttämällä ja yksin ynisemällä. Sitä kautta niin sanotusti fiilispohjalta löytyivät sanatkin.

Kesällä artisti nähdään tuttuun tapaan keikkalavoilla eri puolella Suomea. Mitä muita suunnitelmia Jukka Pojalta löytyy keikkailun ohella kesäkuukausille?

– Kesä on tehty uimista ja ulkotöitä varten. Talo saadaan maalattua loppuun tänään ja seuraavaksi laitetaan puutarhaa kuntoon. Laiturikin pitäisi hoitaa ja soutuvene. Näistä suunnitelmista riittänee seuraavallekin kesälle.