Joulu on myös musiikin aikaa – tässä kovimmat jouluräpit!

Jouluaatto on perinteisesti rauhoittumisen aikaa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö musiikkia voisi luukuttaa yömyöhään. Jouluna pitää luonnollisesti tykittää sesonkiin sopivia biisejä, joten FUMin toimitus keräsi tähän tunnetuimmat ja suosituimmat jouluaiheiset räpit.

Suomalaisista jouluräpeistä ehkä tunnetuin on Petri Nygårdin versio Juice Leskisen klassikosta Sika. Petrin versio ilmestyi vuonna 2001, kun Open Records julkaisi kolmen biisin Petri pelastaa joulun -EP:n.

Suomessa jouluaiheisten räppibiisien tekeminen on jäänyt lapsipuolen asemaan, mutta suomiräppäreiden jenkkikollegat ovat kunnostautuneet tällä saralla isommin. Yksi tunnetuimmista jouluräpeistä on ehdottomasti RUN-DMC:n vuonna 1987 julkaistu klassikko Christmas In Hollis.

Myös Snoop Doggilta löytyy kosolti joulumieltä. Mies on uransa aikana levyttänyt useita jouluaiheisia kappaleita, joiden lisäksi häneltä on ilmestynyt myös kokonaisia levyjä täynnä joululauluja. Yksi Snoopin ja kumppaneiden tunnetuimpia joulurallatuksia on ’Twas the Night Before the Christmas.

USA:n aurinkoisella länsirannikollakin vietetään joulua, vaikka lumesta ei ole tietoakaan. Kortensa joululaulujen kekoon kantoi aikoinaan myös N.W.A:n perustaja, edesmennyt räppäri Eazy-E Merry Muthafuckin Xmas -biisillään.

Tuoreempaa materiaalia edustaa vahvan paluun tehnyt Gucci Mane, jonka muutama viikko sitten julkaistu St. Brick Intro on osa The Return of East Atlanta Santa -nimistä albumia. BURRR!

Bonuskierroksena mainittakoon vielä ikuinen joulufani DMX, jonka Rudolph The Red Nose Reindeer -freestailaus on pelkkää timanttia!