Jotain vanhaa, jotain uutta – Pariisin Kevät julkaisi jo kuudennen albuminsa

Nana Simelius

Musiikkibisneksen pyöriessä lähinnä singlejulkaisujen ympärillä on ilahduttavaa kuulla näin ehyitä täyspitkiä kuin Kuume on.

Pariisin Kevään kuudes albumi Kuume vie yhtyeen ilmaisua elektronisempaan suuntaan, mutta mistään EDM-pläjäyksestä ei kuitenkaan ole kyse. Lähinnä aiempaa vahvemmassa roolissa olevat syntetisaattorit ja rumpukoneet ja/tai sähkörummut luovat äänimaailman modernimpaa tuntua.

Pariisin Kevät nousi suosioon jo Meteoriitti-debyytillään, eivätkä yhtyeen fanit varmasti joudu pettymään tämänkään levyn kohdalla. Osa bändin viehätysvoimaa lienee siinä, että se uudistuu levy levyltä säilyttäen silti kokonaisuudessa riittävästi tuttua ja turvallista. Pariisin Kevään tapauksessa turvallisuusalue käsittää laulaja Arto Tuunelan samettisen äänen lisäksi vahvat melodiat sekä sovitusten nokkelan leikkisyyden, unohtamatta oivaltavia lyriikoita.

Uskoisin yhtyeen löytävän myös uutta yleisöä jälleen maltillisen uudistumisensa myötä. Sekä uusien että vanhojen fanien kannattaakin tänään suunnata Helsingin The Circukseen, jossa Pariisin Kevät juhlii albumin julkaisua.