Joosu J:n tulevalla Joosua-albumilla vierailee myös Joniveli – jyväskyläläiset muistuttavat, ettei Jyväskylää turhaan kutsuta suomiräpin pääkaupungiksi

Ibrahim Sekersöz

Joosu J:n albumi julkaistaan huomenna.

Joosu J julkaisee ristimänimeään kantavan albumin Joosua huomenna keskiviikkona 27. helmikuuta. Uudella albumilla Joosu J liikkuu melodisempaan suuntaan, kun räppäämisen rinnalla entistä enemmän tilaa saa myös Joosun persoonallinen lauluääni. Soundillisesti levy soljuu luontevasti modernin r&b:n sekä hip hopin välimaastossa.

Yhdellä albumin raidalla nimeltä Ihan kohta, suomiräpin kaksi eri sukupolvea paiskaavat saumattomasti kättä. Kappaleella vierailee suomiräpin legenda, Urbaanilegendasta sekä lukemattomista yhteistyökuvioistaan tuttu Joniveli.

Joniveli on myös tuottanut kyseisen kappaleen. Joosu J ja Joniveli muistuttavat kuulijaa siitä, miksi Jyväskylää on tituleerattu suomiräpin pääkaupungiksi.

Albumin muiden kappaleiden tuotanto lepää nuoren tuottajavelhon Ruubenin hartioilla, nimikkoraidan tuotantoon on saatu tulitukea myös Axel Kalalta.

Joosu J on tehnyt itseään tutuksi muun muassa Korstoraation riveissä sekä yhteistyöstään Gettomasan ja Rekamin kanssa. Joosua on Jyväskyläläisen artistin toinen kokopitkä albumi, edellinen tuotos ”1993” julkaistiin vuonna 2016.

Pistä albumi huomenna kuunteluun!