Jontte Valosaari läpimurtosinkustaan: ”En voi kiittää Elastista tarpeeksi!”

FUM.FI esittelee joka torstai takavuosien klassikkovideoita #tbt-sarjassa.

Tällä viikolla FUM.FI-toimituksen tbt-valintana on Jontte Valosaaren läpimurtosinkku Jos mä oisin sun mies vuodelta 2012. Valosaari aloitteli uraansa jo vuonna 2008, mutta todellinen läpilyönti tapahtui vasta neljä vuotta myöhemmin marraskuussa.

– En tiedä, miksi se vei sen oman aikansa. Kyllä siinä kaikkea juteltiin ja suunniteltiin, mutta luulen, että 2012 aika vain oli oikea. Löysin oikeat kontaktit ja tekijät taakseni, kun mukaan tulivat tuottajani MGI ja Illi, Jontte muistelee.

Miehen mukaan kappaleen, joka parhaimmillaan nousi Suomen sinkkulistan kakkoseksi, suosio yllätti totaalisesti.

– Menestys yllätti kaikin tavoin. En asettanut mitään tavoitteita, kuten esimerkiksi miljoonaa striimiä YouTubessa tai vastaavaa. Muistaakseni biisi julkaistiin melkein tasan neljä vuotta sitten, ja totesin tuolloin, että olen tyytyväinen, jos kesällä 300 000 striimiä on rikki. Miljoona meni jouluna. Muistan sen, kun menin levy-yhtiöön ja kysyin, montako kuuntelukertaa olette ostaneet. Totesivat vain, että ei niitä voi ostaa, laulaja kertoo.

Miehen mukaan yksi hänen uransa tärkeimpiä kulmakiviä on ollut Elastinen, jolta Valosaari on saanut paljon neuvoa ja tukea.

– Olin jutellut Kimmon kanssa muutamaan otteeseen siitä, että olemme tekemässä mulle matskua. Kysyin, lähteekö hän mukaan. Ja lähtihän Ela sitten messiin. Hän painoi räppinsä nauhalle ja loppu onkin sitten historiaa.

Videon tekeminen osoittautui miehelle uudeksi ja isoksi kokemukseksi, sillä hänellä oli vyön alla vasta yksi cameo-rooli Cheekin Mikä siinä on -videossa.

– Tuo video oli toinen video mulle, eikä mulla ollut mitään rutiinia tai kokemusta siihen hommaan. Kaikki oli uutta, ihmeellistä, mielenkiintoista ja mukavaa. Ja sitten jännittyneenä venailin valmista videota.

– Ja Kimmo oli tukena myös videon kuvauksissa. Eikä pelkästään siellä. Elastinen opasti mua paljon, otti mukaan esiintymään keikoilleen. Hänen mukana oleminen opetti mulle paljon koko alasta. Näin, kuinka hommat hoituvat ammattilaisilta. Kysyinpä mitä tahansa, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä. En voi kiittää Kimmoa tarpeeksi kaikesta saamastani avusta, Jontte tunnustaa.

Mies kertoo, että biisin kuunteleminen ja videon katseleminen tuo mieleen hyviä, nostalgisia muistoja ajasta, jolloin hän oli Los Angelesissa yhdessä MGI:n kanssa värkkäilemässä biisejä. Mutta tekeekö Jontte Valosaari vielä paluun musiikin pariin?

– Paljon on duunia tehty, mutta paljon on vielä duunia tekemättä. Kyllä mä jossain vaiheessa palaan, mutta mitään ei olla vielä lyöty lukkoon. Uusia biisejä on jo valmiina