Joniveli ja Rekami julkaisivat odotetun yhteisalbuminsa – myös musiikkivideo ulkona

Tommi Niukkanen & Samuli Raappana

Mukana Paleface, Tommishock ja Aina.

Tuottaja-räppärit Joniveli ja Rekami julkaisivat odotetun pitkäsoittonsa.

Laastarit, liimat, teipit ja siteet -levyn vinyylipainos ilmestyi poikkeuksellisesti etuajassa elokuun lopulla, ja nyt olisi lopultakin digitaalisen julkaisun vuoro. Samaan syssyyn nimikkobiisille kaiverrettiin Tommi Niukkasen ohjaama musiikkivideo, jonka voi katsastaa uutisen lopusta. Albumin vierailijalistalta löytyvät Paleface, Tommishock sekä Toistuvat Yllätykset -kollektiivistakin tuttu Aina.

Vuoden 2017 Harjun takana -ep:stä poiketen tuotannosta vastaa tällä kertaa Rekami siinä missä Joniveli on puolestaan ottanut sanoituspuolen haltuunsa. Joniveli on kertonut albumin tekoprosessista seuraavaa:

”Oon aina kirjoittanut pääsääntöisesti omiin biitteihin, joten tämä projekti oli mulle samalla haaste ja jotain uutta. Tekemisessä oli oikeastaan kaksi vaihetta. Alunperin lähdettiin tekemään EP:tä ja ensimmäiseen viiteen biisiin meni todella löysin rantein puolitoista vuotta. Paketti ei kuitenkaan tuntunut vielä valmiilta, joten asetettiin tähtäin albumiin.

Tässä kohtaa löytyi kuitenkin unohduksiin joutunut kirjoitusrituaali (aamukahvin äärellä) ja loput viisi biisiä tuli tuosta vain reilussa kuukaudessa. Näihin viiteen jälkimmäiseen sisältyy kaikki julkaistut sinkut. Levyn tärkeimmäksi biisiksi itselle on muodostunut levyn nimikkoraita. Se tuntuu tässä hetkessä ja ajassa ikäänkuin manifestilta, josta toivoisin minut räppärinä muistettavan.”

Sen pidemmittä puheitta, pistä albumi soimaan ja musiikkivideo katseluun alta.