Jimi Constantine suojattinsa Eldiksen uudesta sinkusta: ”Jengin pitää osata hidastaa!”

Muun muassa Robinia tuottanut Jimi Constantine pyörittää tätä nykyä levy-yhtiötä, ja yksi miehen kiinnityksistä on räppäri-laulaja Eldis, joka julkaisi uuden sinkun nimeltään Hidastaa.

FUM.FI otti ja soitti Constantinelle udellen, mistä uusi kappale kertoo ja mikä sai entisen rokkikukon siirtymään urbaanin musiikin pariin.

– Olen diggaillut urbaanista musiikista nuoresta pojasta lähtien, ja tämä rakkaus on syventynyt tässä vuosien varrella. Sen lisäksi olen aika ollut kiinnostunut eri aikakausien nuorisomusiikista ja siitä, mikä laittaa nuorison liikkumaan. Siksi oli luonnollista, että ryhdyin tekemään tällaista, Constantine kertoo ja jatkaa, kuinka jengin pitää saada ”nauraa, laulaa ja jauhaa”, jota hän yrittää välittää musiikillaan.

Samalla kun mies pyörittää Jimi Constantine Records -yhtiötä, hän yrittää tasapainoilla monen eri roolin kanssa.

– Roolini on varsin moninainen: tuottaja, levy-yhtiön setä ja biisintekijä. Yritän pitää roolit erillään, vaikka se on haastavaa, koska vielä tässä vaiheessa teemme hommia suhteellisen pienellä jengillä.

Eldis päätyi Constantinen siipien suojiin yhteisen tutun ”välittämänä”. Kertomansa mukaan Constantine ihastui Eldiksen ääneen, joka on hieman rokkimainen tummanpuhuvuutensa kanssa.

– Eldis kuulostaa välillä hieman Ilkka Alangolta, välillä siinä on hieman punkkaria ja räpätessä Eldis on todella päämäärätietoinen. Itse tykkään räpissä ja räppäreissä energisyydestä, ja sitä Eldiksessä on!

Constantinen mukaan uusi sinkku Hidastaa on täynnä useita psykologisia tasoja, sillä kaksikko halusi tehdä biisin, jonka verseissä räpätään nopeasti, mutta kertosäkeessä tahti hidastuu.

– Siksi kappaleen nimi on Hidastaa. Ja totta kai halusimme viitata 2010-luvun ihmisten nopeaan elämäntyyliin. Vaikka jengi pitäisi välillä osata hidastaa, se ei tarkoita sitä, etteikö voisi pitää hauskaa. Ihmisen on kuitenkin pakko nukkua ja lepää. Muuten kuolee, Constantine nauraa.