Jaska13 ja Wngmn julkaisivat uuden sinkun tulevalta albumiltaan

Uusin kappale Mustavalkonäytelmä yhdistelee hämyistä psykedeliaa, iranilaista kansanmusiikkia ja vanhaa kotimaista iskelmää.

Räppäri Jaska13 ja tuottaja Wngmn julkaisivat tänään keskiviikkona 30. lokakuuta uuden singlen nimeltään Mustavalkonäytelmä. Kappale on toinen sinkkulohkaisu räppäri-tuottajaduon tulevalta Ettei maailma syttyisi tuleen -debyyttialbumilta.

5.12.2019 julkaistava albumi tulee sisältämään 11 raitaa pohdiskelevaa räppiä monimuotoisella tuotannolla. Levyn soundi on hierottu kohdilleen Super Jannen ”Super pro” studiolla ja julkaisusta puolestaan vastaa levy-yhtiö Överdog.

Uusin kappale Mustavalkonäytelmä yhdistelee hämyistä psykedeliaa, iranilaista kansanmusiikkia ja vanhaa kotimaista iskelmää. Saundimaailmaa komppaa jämäkkä 808-basso ja levottomat haitsuloopit. Lyyrisesti kappaleessa pohditaan, mitä unet koittavat viestiä meidän alitajunnastamme. Voisimmeko tulkita niistä jotain oleellista ja täten ehkä kehittää toimintaamme myönteiseen suuntaan?

Jaska13 on oululainen, myöhemmin helsinkiläistynyt räppäri. Plakkarista löytyy 2017 julkaistun soolodebyytin ja 2018 julkaistun EP:n lisäksi myös Olli PA:n ja Matti Tamosen kanssa yhteistyössä tehty Minä EP, joka julkaistiin loppuvuodesta 2018. Miehen tyyli kumpuaa vahvasti kylmästä Oulusta ja Merikosken jäätävästä viimasta.

Wngmn puolestaan on paljasjalkainen helsinkiläinen, jonka tuotanto nähnyt päivänvaloa hiljattain vasta viimeisen parin vuoden aikana. Wingmanin historia kuitenkin ulottuu jo 13 vuoden taakse, kun hän sai käsiinsä mpc 2000xl samplerin. Vuodet ovat hioneet miehen tyylistä modernin ja monipuolisen, unohtamatta perinteisiä bängereitä. Ettei maailma syttyisi tuleen -projektin lisäksi mies tulee vastaamaan räppäri Yakobin tulevan pitkäsoiton tuotannosta.

Kuuntele biisi alta.