Ikonisen hiphop-tuottajan ja Detroitin rap-skenen huippunimen kollabolevyllä on K18-viittaus Suomeen

PRhyme eli Royce 5'9" ja DJ Premier.

DJ Premierin ja Royce 5’9″:n uudella PRhyme 2 -albumilla Nickel Nine saa huomiota suomalaiselta naiselta.

Tähän alkuun pitäisi kai laittaa jokin väsynyt kehotus torilla tapaamisesta, mutta mennään sen sijaan suoraan asiaan. Kaikkien aikojen ikonisimpiin hiphop-tuottajiin lukeutuva DJ Premier ja Detroitin kuningas Royce 5’9″ (no okei okei, onhan siellä se kundin Bad Meets Evil -aisaparikin…) julkaisivat äskeittäin toisen yhteisalbuminsa PRhyme-nimen alla. Levyllä Royce namedroppaa Suomen.

Tuoreen PRhyme 2 -pitkäsoiton kolmannella raidalla 1 of the Hardest on mukana suomalaisesta näkökulmasta huomiota herättävä laini. Kappaleen toisen versen lopussa Royce heittää:

”Head on a beach in Venice from a chick from Finland
Who’s finished, as soon as she’s finished I tell her you finished”

Roycen ja suomichicksien touhuista meillä ei ole tarkempaa tietoa, mutta Suomi on joka tapauksessa tuttu kaksikon kummallekin osapuolelle. Molemmat ovat keikkailleet maassamme useampaan otteeseen.

Premo saapui maahan ensimmäisen kerran jo vuonna 1992 Gang Starrin esiintyessä Vanhalla. Sen jälkeen tuottaja-DJ pistäytyi vielä toistamiseen Gurun kanssa Helsingissä syksyllä 2003, jolloin duon lämppärinä toimi koko Euroopan-kiertueen tapaan Redrama. Sittemmin Premier on tehnyt pääkaupungissa useita omia keikkoja, joista viimeisimmällä hänellä oli mukanaan livebändi.

Royce taas on heittänyt oman soolokeikan ainakin helsinkiläisellä Way Back -klubilla joulukuussa 2005. Tuolloin Stockholm Diskotekissa nähtiin samana iltana myös Large Professor sekä ampumavälikohtauksessa menehtynyt D12-jäsen Proof ainoastaan muutama kuukausi ennen kuolemaansa. Viimeeksi Nickel Nine on keikkaillut Suomessa osana Slaughterhouse-superkokoonpanoa, johon kuuluvat hänen lisäkseen Joe Budden, Crooked I ja Joell Ortiz.

Kuuntele kappale Spotifysta alta. Suomi-viittaus kuullaan parin minuutin paikkeilla.