Idolsissa haetaan jälleen Suomen kovinta pop-tähteä – tai ainakin toisiksi kovinta

Uudistuneen Idolsin tuomaristo: Jurek Reunamäki, Antti Tuisku ja Erin Anttila. Kuva: Niko Saarinen

Idols palaa ruutuihin uuden tuomariston voimin. Sarja alkaa Nelosella toukokuussa.

Antti Tuiskun ura alkoi Idolsista yli 13 vuotta sitten, ja nyt ympyrä sulkeutuu, kun poptähti istuu itse samaisen kilpailun päätuomarin paikalle. Rinnalleen hän saa niin ikään pitkän pop-uran luoneen Erinin sekä supertuottaja Jurek Reunamäen, jonka nimi löytyy lähes jokaisen tämän hetken tähtiartistin taustajoukoista – myös Antti Tuiskun ja Erinin.

Jurek kertoo päätyneensä mukaan Idols-tuomaristoon Tuskun pyynnöstä, joka oli pitänyt sitä ehtona myös omalle osallistumiselleen. Vaikka Jurek on tuottajana yksi Suomen nimekkäimpiä, ei hänen ammattiinsa yleensä kuulu olla itse esillä. Hän uskoo Tuiskun mukana olon säästävän itsensä suuremmalta julkisuusmylläkältä.

– En ole ajatellut sitä puolta kamalasti. Koen pääpointin olevan siinä, että pystyn ehkä avaamaan ihmisille sitä mitä musan tekeminen ammattina ja musa-alalla työskentely oikeasti on. Idols on ohjelmaformaattina siitä mielenkiintoinen, että se ei ole kamalan kaukana siitä mitä oikeastikin tehdään, vaikka tietenkin ohjelmassa on mukana myös viihteellisyyskulma.

Tuottaja Jurek Reunamäki Kuva: Niko Saarinen

Jurek myöntää, että suostui Idols-tuomariksi osin opportunistisista lähtökohdista: tuottajana hän etsii muutenkin jatkuvasti uusia talentteja, ja nyt sadat sellaiset tulevat suoraan hänen luokseen.

– Ensisijaisesti tämä on kuitenkin vaan uudenlainen, tosi mielenkiintoinen kokemus. Olen aina ollut utelias ja kiinnostunut hyppäämään uusiin juttuihin. Kuitenkin jos juuri Antti ei olisi kysynyt mua mukaan, en ehkä olisi pitänyt tätä ihan omana juttunani, Jurek kertoo. – Antilla oli niin hyvä visio siitä mitä pystymme tekemään, että se rohkaisi suostumaan.

– Meillä Erinin kanssa on uskoakseni paljon annettavaa siihen, miten kokelaat saisivat esiintymisestään ja laulustaan mahdollisimman paljon irti. Jurek taas varmasti näkee heissä paljon sellaista mitä me emme näe, Tuisku miettii kolmikon työnjakoa.

Tuiskun mukaan he eivät aio ottaa mallia edellisten kausien tuomareista eikä heitä ole sparrattu siihen, millaisia heidän tulisi pelätyn tiskin takana olla. Hän vakuuttaa, että ainakaan tarkoituksellista ilkeilyä ei tulla tuomariston puolelta harrastamaan.

– Meidät on haluttu tähän mukaan siksi millaisia me ollaan, ja meillä on keskenämme aina hyvä meininki. Ala on kuitenkin brutaali, joten sille tulevan täytyy kestää myös kritiikkiä. Emme siis tule kohtelemaan ketään silkkihansikkain, mutta emme myöskään ole ilkeitä vain viihteen takia.

Antti Tuisku on Suomen suurin poptähti. Kuva: Niko Saarinen

Antti Tuisku on kiistatta Suomen suurin miespuolinen poptähti, ja nyt hän on etsimässä Suomelle seuraavaa idolia. Hän ei kuitenkaan pelkää sparraavansa itselleen liian hyvää haastajaa:

– Suomessa on jo paljon hienoja poppareita, mutta meillä on jokaisella kuitenkin aika oma skene. Jos me nyt löydetään joku, jonka takia menetän yöuneni, niin sittenhän ollaan ainakin onnistuttu! Tämä on siis täysin win-win, Tuisku nauraa.

– Oikeastaan etsimme Suomen toiseksi suurinta pop-tähteä, Jurek vitsailee.