Ida Paulin ja Kalle Lindrothin toinen albumi ilmestyy tällä viikolla – Jäähallikeikka siirtyi lokakuulle

Matias Jalmari

Vuonna nolla -albumin biisejä ei päästäkään kuulemaan aivan heti livenä.

Suosiota niittänyt duo Ida Paul & Kalle Lindroth julkisti tarkemmat lisätiedot uuden albuminsa tiimoilta.

Toinen pitkäsoitto Vuonna nolla ilmestyy perjantaina 20. maaliskuuta. Mukana albumilla kuullaan seitsemän täysin uutta kappaletta sekä aiemmin julkaistuja singlejä – mukaan lukien viimeisimpänä nähty Päiväuni. Albumin on tuottanut RZY ja Ilkka Wirtanen.

Albumin julkaisua seuraa myös kaksikon tähänastisen uran suurin keikka, jonka ajankohta on tosin siirtynyt parilla kuukaudella. Alkujaan levyn julkaisupäiväksi kaavailtu esiintyminen Jäähallin Black Boxissa pidetään uuden tiedon mukaan 30. lokakuuta. Vielä saatavia lippuja voi ostaa Ticketmasterista, täältä.

Ida ja Kalle ovat avanneet albumin tekoa tiedotteelle seuraavasti:

”Tämän levyn biisejä ollaan kirjoitettu keikka-autossa, laivalla, hotelleissa, kotisohvilla, rannalla ja studioissa. Meille tuttu tarinankerronnallisuus on läsnä toisella studioalbumillamme; biisit ovat elämänmakuisia ja rehellisiä. Ei olla sensuroitu itseämme vaan lähdettiin rohkeasti kirjoittamaan just niistä asioista, jotka mieleen sattuivat minäkin päivänä pulpahtamaan. ”Vähän väsyttää” tuo festareiden tunnelmaa arkeen, ”Vika hidas” kertoo katkeransuloisesta erkaantumisesta ja ”Hiekkalaatikolla” tutkii ihmisyyttä ja inhimillisyyttä vaikeina aikoina. Uteliaisuus ja pohtivuus omaa itseä, muita ja maailmankaikkeutta kohtaan ovat vahvasti läsnä tällä levyllä. Kiitämme ihan mieletöntä Warnerin työryhmää, tuottajia, miksaajia ja masteroijia tästä huikeasta saavutuksesta ja toivomme että ne suuret tunteet, jotka koimme levyä tehdessä välittyvät myös kuuntelijoillemme.”

Vuonna nolla -albumin biisilista on puolestaan nähtävissä alta.

1. Vuonna nolla
2. Päiväuni
3. Säätöö
4. Sano mun nimi ääneen
5. Vika hidas
6. Tennessee
7. Hullu exä
8. Planeetat
9. Vähän väsyttää (feat. Jare Brand)
10. Älä leiki Jeesusta
11. Vastaus kaikkeen
12. Hiekkalaatikolla